Брадли Купър режисира римейк на "Роди се звезда"

18.08.2016 г.
Брадли Купър режисира римейк на Певицата Лейди Гага и 4-кратно номинираният за "Оскар" Брадли Купър ще си партнират в третия римейк на класическата холивудска музикална драма "Роди се звезда" ("A Star Is Born"). Това съобщи Warner Bros., с което сложи край на спекулациите около проекта.

След като първоначално за режисьор на третия римейк бе спряган Клинт Истууд, а за изпълнителка на главната женска роля - Бионсе, миналата година беше оповестено, че Брадли Купър ще направи дебюта си зад камера. Купър освен това ще играе. По-рано беше съобщено, че Бионсе е поискала твърде висок хонорар, какъвто от "Уорнър" не са били склонни да платят и още тогава плъзнаха слухове, че ролята ще бъде поверена на Лейди Гага.

За Лейди Гага това ще бъде първа главна роля на големия екран. Изпълнителката има известен опит в телевизията и киното. През януари тя спечели първата си награда "Златен глобус" за най-добра актриса в минисериал или телевизионен филм за ролята на вампирска графиня в "Американска история на ужаса: Хотел". Певицата е изпълнявала малки роли във филмите "Мачете убива" и "Град на греха: Жена, за която да убиваш".

Лейди Гага освен това ще композира и изпълни нови песни във филма на Купър.

От компанията не съобщават кога ще излезе на екран новата версия на филма, разказващ историята на старлетка, която пристига в Холивуд с надеждата за кариера. Изгряващата звезда се влюбва в своя по-възрастен ментор, чиято кариера същевременно залязва.

В оригиналната версия на "Роди се звезда" от 1937 г. главните роли се изпълняват от Джанет Гейнър и Фредерик Марч. В римейка от 1954 г. си партнират Джуди Гарланд и Джеймс Мейсън, а в този от 1976 г. - Барбара Стрейсънд и Крис Кристоферсън.
Copyright © 2024 Dir.bg.