Дани ДеВито с дебют на Бродуей

12.09.2016 г.
Дани ДеВито с дебют на БродуейДани ДеВито, който през ноември ще навърши 72, ще направи своя дебют на Бродуей следващата година в постановка на пиесата "Цената" от Артър Милър.

От театралната компания "Раундабаут" оповестиха, че актьорът ще участва в новата постановка заедно с Джон Туртуро ("Моята майка", "Юмруци от камък"), Джесика Хект ("Бавачката", "Анестезия") и Тони Шалуб (тв сериала "Монк"). Предпремиерата ще се състои на 16 февруари, а официалната премиера - на 16 март 2017 г. на сцената на театър "American Airlines" на 227 West 42nd Street. Ограниченият показ ще продължи до 7 май.


Театралната кариера на ДеВито включва участието му в постановки в малки театрални зали в Ню Йорк (извън Бродуей) и в спектакъла "Шекспир в парка". През 2012 г. той партнираше на покойния английски актьор Ричард Грифитс (поредицата "Хари Потър") в постановка на комедията "Слънчеви момчета" от Нийл Саймън на лондонския West End. Актьорът е носител на награди "Еми" и "Златен глобус" за участието си в ситкома "Такси", в момента играе в сериала "Слънчева Филаделфия"

За последно, спектакълът "Цената" е бил на Бродуей през 1999 г., режисиран от Джеймс Нотън. В сюжета е събирането на двама отчуждили се братя след смъртта на баща им и уреждането на делата му. В драмата на Милър от 1968 година, ДеВито поема ролята на хитър дилър на мебели. В анотацията за продукцията от "Раундабаут" се казва: "Голямата депресия съсипва богатството на семейството му и Виктор Франц се отказва от мечтата си за образование, за да помогне на баща си. Три десетилетия по-късно Виктор се връща в дома на детството си, за да продаде остатъците от имението на своите родители. Неговата жена, брат му и един лукав дилър на мебели, нает да оцени имуществото, пристигат на място - всеки със своите цели. Виктор е принуден да се сблъска с дълго потискания въпрос за смисъла от неговата жертва."

Туртуро играе ролята на Виктор Франц, Хект е в ролята на жена му Естер Франц, а Шалуб е братът на Виктор - Уолтър Франц. Творческият екип включва още Дерек Маклейн (сценография), Сара Холдън (костюми), Дейвид Уайнър (осветление) и Роб Милбърн и Майкъл Бодийн (озвучаване).

Билетите излизат в продажба по-късно днес, 12 септември 2016, а тяхната цена от Roundabout Theatre Company е между 57 и 142 долара. Капацитетът на залата е 740 места.
Copyright © 2024 Dir.bg.