Вече 40 години той рецитира на всеки, който би искал да го чуе, с чаша мартини в ръка и чаровна усмивка на устните, че неговото име е Бонд, Джеймс Бонд - скоро в кината.

Вече 40 години той рецитира на всеки, който би искал да го чуе, с чаша мартини в ръка и чаровна усмивка на устните, че неговото име е Бонд, Джеймс Бонд - скоро в кината.Вече 40 години той рецитира на всеки, който би искал да го чуе, с чаша мартини в ръка и чаровна усмивка на устните, че неговото име е Бонд, Джеймс Бонд.  Днес облеченият в черен костюм агент от британските тайните служби се завръща. Специално за вас, Джеймс бонд е по-технологичен от всякога (нормално), брадясал (ненормално), недоволен (обезпокоително). Двайсетият филм за Бонд се нарича “Не умирай днес”, заглавие, което чудесно пасва на неуморимия 007.

Няма смисъл да се променят добрите печеливши навици. Ето вече за четвърти път Пиърс Броснан е Бонд, а Джуди Денч - М. “Сцените с Джуди са тези, в които се забавлявам най-много”, уточнява актьорът.

Поредният Бонд-филм започва необичайно - 007 е брадат, залавя го неприятелят и се оказва предаден. Започваме с дебаркиране на сърф, преминаваме през преследване с бойни машини на въздушна възглавница и завършваме в корейски затвор. Познатото е, че отново трябва да се измъква сам. Но продължението на историята включва кораб в Хонконг, кубински остров и исландски леден дворец, без да пропускаме надпреварата с коли, пързалянето с импровизиран делтапланер и скачането с хеликоптер… Иначе казано, Джеймс Бонд в действие.

Между снимките в Исландия, Испания, Хавай и Англия, режисьорът на втория екип Вик Армстронг признава: “В сценария често пишеше просто неща от рода на “спускане с делтапланер” или “преследване с коли по замръзнало езеро”. И моята работа беше, изхождайки от там, да ви напълня очите. Сред огън и лед с Бонд напред! Или както признава Тоби Стивънс (в ролята на новия Бонд-злодей): “Когато играете лошия, ако успеете да накарате публиката поне за няколко секунди да повярва, че Бонд ще умре, значи сте спечелили. Защото всички знаят чудесно, че Бонд не може да умре.”

Затова пък, къде другаде можете да видите как:
   в продължение на месеци строиш хотел от лед, а после всичко е стопено в една-единствена ключова сцена от филма;
   Хали Бери като чаровната Джинкс, излиза от морето на плажа в Куба с бански, който е копие на този на Урсула Андерс в “Д-р Но”;
   извън фантастичното кино можеш да имаш невидима кола - маскировката е плод на сложна система от камери и отражатели;
   Шон Конъри не се появява , в ролята на бащата на 007, защото, както уточнява продуцентът Майкъл Уилсън “това все пак е бащата на Индиана Джоунс”;
   Мадона се изявява като учителка по фектовка;
   съблазнителните Бонд-момичета се казват съответно “лош късмет” и “ледена”.
Copyright © 2024 Dir.bg.