Българска "Маймуна" тръгва по кината

21.09.2016 г.
Българска След броени дни почитателите на киното ще могат да гледат най-новата българска продукция – „Маймуна”. След „Лора от сутрин до вечер“ (2011 г.), дългоочакваният втори филм на Димитър Коцев-Шошо спечели Наградата на публиката на последното издание на „София Филм Фест“.

Вижте трейлъра!

Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов. Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев са част от звездния състав. Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С „Маймуна“ Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в голямото кино.

Мая (Александра Костова) и Ива (Радина Боршош) са сестри, които ги свързват един баща (Юлиан Вергов) и една... маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев (Леонид Йовчев). Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко.


Маймуна” е история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне с усмивка . Една историяя за любов - като никоя друга.

Филмът е заснет с подкрепата на Национален филмов център чрез сесия за нискобюджетно кино (с 360 000 лв). Работното заглавие е “Баща ми, майка ми, сестра ми”, но по-късно е сменено с по-краткото и атрактивно “Маймуна”.

Мaймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и партфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят...
Copyright © 2024 Dir.bg.