"Идеалният мъж" - той все още не знае това.

Изтънчен женкар и неуморим бохем, Артър Горинг (Рупърт Евърет) е прочут из цял Лондон със своята елегантност, остроумие и неспособност да приеме каквото и да е насеризно. Но когато е помолен от своя добър приятел Сър Робърт (Джеръми Нортъм) да му помогне при решаването на твърде деликатен проблем, Артър веднага реагира, както подобава за подобна сложна ситуация.
Сър Робърт Чилтърн е човек, който има всичко. Брилянтен политик и съвършен джентълмен, той е идеалният мъж за пленителната Лейди Чилтърн (Кейт Бланшет). Уважавани от всички, те са въплъщение на идеалите за брачна хармония. Но ето че интригантката г-жа Чийвли (Джулиан Мур) заплашва да разкрие мрачна тайна от миналото на Сър Робърт. Това заплашва сериозно кариерата и брака на Сър Чилтърн. Притиснат в ъгъла, той се обръща за помощ към Артър.
Лорд Горинг скоро се оказва въвлечен в изкусна мрежа от лъжи, съблазни и интриги. Доказал себе си в манипулирането на аферите на хората около себе си, той изведнъж си дава сметка, че това, което му се случва, е най-предизвикателното му изживяване. На всичко отгоре и неустоимото очарование на сестрата на Сър Робърт - Мейбъл (Мини Драйвър), поставя на изпитание блаженото ергенство на Артър.
Copyright © 2020 Dir.bg.