Трейлър на режисьорския проект "Fences" на Дензъл Уошингтън

28.09.2016 г.
Трейлър на режисьорския проект Paramount Pictures публикува първия трейлър към режисирания от Дензъл Уошингтън филм "Fences" по едноименната пиеса (превеждана у нас като "Бариера", "Огради", "Прегради") на цветнокожия американски драматург Огъст Уилсън.

Както е известно, през 2010 г. Уошингтън и Вайола Дейвис получиха най-престижната театрална награда в САЩ - "Тони", за изпълнението си в спектакъла. В пиесата, бившият бейзболист Трой Максън се бори с расовите бариери в съвременно общество, с предателството и с разочарованията от живота. Зрителите са привлечени и от напрегнатата интрига, както и от психологическия разрез на отношенията между мъжа и жената, изследването на смисъла, вярата и любовта.

През септември миналата година стана известно, че двукратният носител на „Оскар” (и 4 пъти номиниран за наградата) се е споразумял с фонда, управляващ наследството на Огъст Уилсън, да режисира и продуцира 10 негови пиеси. Те са известни като "Pittsburgh Cycle" и описват живота на чернокожите в десетте отделни десетилетия на 20 век. "Fences" (на сцена от 1983 г.) описва 50-те години.

Във филма на Уошингтън, тъмнокож баща издържа семейството си и се бори с расовите отношения в страната, примирявайки се със събитията в живота си. Дензъл Уошингтън играе в кинодрамата заедно с Вайола Дейвис. Продуцент отново е Уошингтън заедно с Тод Блек и Скот Рудин. Зад камерата е датската операторка Шарлоте Брус Кристенсен ("Далече от безумната тълпа", "Ловът").

Премиерата на филма в САЩ е на 25 декември т.г.

* * * * * * *

Междувременно стана известно, че Вайола Дейвис ще се снима в криминалния трилър на тъмнокожия английски режисьор Стив Маккуин "Вдовици" ("Widows"). Сценарият е на американката Джилиан Флин, която се прочу със своя роман и неговата адаптация "Не казвай сбогом".

Сюжетът е базиран на британски минисериал от 1983 г. за четирима въоръжени грабители, които са убити при провален опит за обир и техните вдовици "трябва" да довършат започнатото. Филмът се продуцира от Маккуин заедно с Йейн Канинг и Емил Шърман от "See-Saw Films", к които вече е работил по предишен проект и които получиха "Оскар" за най-добър филм - "Речта на краля" (2010). Финансирането е от "Film 4" и "New Regency".

"Вдовици" е и първи филм за Стив Маккуин, след като бе номиниран за Оскар за режисурата на "12 години в робство" (2013). Оттогава той работеше по сериала на HBO "Codes of Conduct" ("Кодекси за поведение"), който бе спрян след първите 7 епизода. Това позволи на Маккуин да се съсредоточи изцяло върху "Вдовици".

Вайола Дейвис, звезда на сериала на ABC "Как да ни се размине за убийство", трудно успява да съвмести своите телевизионни и кино ангажименти през тази година. Наскоро я видяхме и в "Отряд самоубийци", а с филма "Fences" със сигурност ще бъде коментирана за Оскар.
Copyright © 2024 Dir.bg.