Най-високоплатените комици в света: Кевин Харт на върха

01.10.2016 г.
Най-високоплатените комици в света: Кевин Харт на върхаАвгуст и септември са месеци за класациите, правени от списание Форбс. През август излязоха класациите за най-високоплатените актриси и актьори в киното през 2016 г., а през септември - класацията за телевизионните актриси и класацията за телевизионните актьори.

Всички сметки на Forbes са за периода 1 юни 2015 - 1 юни 2016 г. и представляват оценки на базата на данни от Nielsen, Box Office Mojo и IMDb, както и от интервюта с агенти, мениджъри, адвокати и вътрешни информатори. Числата са преди отчисленията за мениджърски такси и преди облагане с данъци.

В края на септември дойде ред и на жанровете. 37-годишният тъмнокож американски актьор, продуцент и сценарист Кевин Харт бе назован за най-високоплатен комик в света, а 35-годишната Ейми Шумър стана първата жена, пробила списъка. Така, деветгодишното царство на Джери Сайнфелд на върха бе прекратено.

Според Форбс, Кевин Харт е заработил впечатляващите 87.5 милиона долара за година от стенд-ъп участия по стадионите, реклами (на H&M, Hyundai, Foot Locker), телевизионни и кино проекти. Сред последните кинофилми с участието на комика са "Агент и 1/2" и "Сами вкъщи", а сега се снима в Хонолулу, Хаваите заедно с Дуейн Джонсън (най-високоплатения актьор в света) в римейка на "Джуманджи", за който Скот Розенбърг написа първия вариант на сценария в края на 2015 г. Новата премиерна дата на семейното фентъзи е лятото на 2017 г. Вътре в САЩ Харт е един от най-търсените хумористи, докато извън САЩ той се радва на по-скромна популярност.

За една година Ейми Шумър ("Тотал щета", два епизода в сериала "Момичета") е припечелила $17 млн, като 8 милиона от тях са от права върху автобиографичната й книга "The Girl With the Lower Back Tattoo". На нейна основа кабелният и сателитен тв канал "Comedy Central" направи отличеното с награди и номинации скеч-шоу “Inside Amy Schumer”, което продължи 4 сезона и бе подновено и за пети, макар през август Шумър да съобщи, че продукцията му се отлага. Друга голяма част от нейните доходи идват от съвместното й стенд-ъп турне с актьора от тамилски произход Азиз Ансари, както и от комерсиални участия (реклами).

Списъкът (27.09.2016) на Топ 10 високоплатени комици е следният:

Кевин Харт - $87.5 млн ;
Джери Сайнфелд - $43,5 млн;
Терри Фэтор - $21 млн;
Ейми Шумър - $17 млн;
Джеф Дънам - $13,5 млн;
Дейв Шапел - $13 млн;
Джим Гафигън - $12,5 млн;
Гейбриъл Иглесиас - $9,5 млн;
Ръсел Питърс - $9 млн;
Джон Бишъп - $7 млн.
Copyright © 2024 Dir.bg.