Първи поглед към "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар"

03.10.2016 г.
Първи поглед към Първите кадри от дългоочакваното продължение на една от най-успешните филмови поредици - „Карибски пирати“ - са вече факт. След мъчителна за феновете 6-годишна пауза, Джони Деп ще се завърне на голям екран в култовата си роля на безрасъдния и авантюристичен антигерой Джак Спароу в новия „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ през 2017 г.

Изгледайте трейлъра (1:50 мин., със субтитри на български език).

Макар че студиото все още крие знаменития пират от прелюбопитните зрители, тийзър-трейлърът на филма обещава типичните за поредицата екшън и напрегнати моменти и може би най-злия и страшен враг досега – капитан Салазар (Хавиер Бардем).

В България, последният филм от поредицата - „Карибски пирати: В непознати води“ - е вторият най-успешен филм на Дисни с бокс офис от над 2 млн. лв., нареждайки се след „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и преди „Замръзналото кралство“ и „Зоотрополис“. Лентата от 2011 г. влезе в Топ 20 на най-успешните филми в България за всички времена, изпреварвайки филми като „Титаник“, „Хобит: Пущинакът на Смог“ и „Бързи и яростни 6“.


Сюжет на Карибски пирати 5:
Новото екшън приключение намира капитан Джак Спароу в крайно неблагоприятно положение, когато смъртоносните духове на загинали моряци начело със страховития капитан Салазар успяват да се измъкнат от Бермудския триъгълник и се заричат да избият всички пирати в морето – най-вече Джак. Единственият шанс за оцеляване на Спароу е в легендарния Тризъбец на Посейдон, но за да го намери, той трябва да сключи несигурен съюз с Карина Смит (Кая Скоделарио) – блестящ и красив астроном, и Хенри (Брентън Туейтс) – вироглав млад моряк от Кралските военноморски сили. На кормилото на „Умиращата чайка“, неговия обидно малък и занемарен кораб, капитан Джак Спароу се опитва не само да обърне злощастната си съдба, но и да отърве собствената кожа от най-страшния и злонамерен враг, на който се е натъквал до момента.

Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ е с участието още на Кевин Р. Макнали (в ролята на Джошами Гибс), Голшифте Фарахани (като морската вещица Шанса), Стивън Греъм (в ролята на Скръм), Дейвид Уенъм (като Скарфийлд).
Джефри Ръш се завръща в култовата роля на капитан Хенри Барбоса.

Норвежкият тандем Еспен Сандберг и Йоаким Ренинг режисира, продуцент е Джери Брукхаймър. За разлика от първите четири части, написани от Тери Росио и Тед Елиът, сценарият на петата е разработен от Джеф Нейтънсън. Музиката вече не е на Ханс Зимър като в части 2-4 (Клаус Баделт в първия филм), а на Джеф Занели. Друга съществена промяна е в човека зад камерата: канадецът Пол Камерън зае операторското място от несменяемия досега поляк Дариуш Волски, който се оказа ангажиран с "War Machine" (с Брад Пит) и с "Пришълецът: Завет" на Ридли Скот.

В България филмът идва в кината на на 26 май 2017 г. в 3D, IMAX 3D и 4DX.


Както е известно, за 2019 или 2020 г. се планира и шеста - вероятно последна - част на франчайза, към която Джони Деп вече се присъедини, без дори да се поинтересува от проект за сценария. Образите на героите се разработват основно от Тед Елиът.
Copyright © 2024 Dir.bg.