Световна премиера на "Ад" във Флоренция

09.10.2016 г.
Световна премиера на Световната премиера на филма "Ад" по едноименния роман на Дан Браун се състоя в събота, на 8 октомври във Флоренция.

Том Ханкс за трети път облича характерното сако от туид, за да се превъплъти в професора по символика Робърт Лангдън. Американският актьор премина по червения килим с жена си Рита Уилсън на премиерата в операта на италианския град.

Специален гост бе италианският премиер Матео Ренци със съпругата си Агнес Ландини.

Преди това - в четвъртък, в Залата на петстотинте в "Палацо Векио" Ханкс, режисьорът Рон Хауърд, Омар Си, Фелисити Джоунс, Ирфан Кан и писателят Дан Браун отговаряха на въпросите на десетки журналисти.

"Невежеството е най-голямата опасност, пред която се е изправяло човечеството. Ако погледнете историята или прочетете книгите на Дан Браун, ще разберете, че светът доста често се намира на кръстопът. Хората просто трябва да се научат да живеят едни с други", каза носителят на две награди "Оскар" и три номинации Том Ханкс и допълни:
- "Дан Браун се позовава на ада, описан от Данте, за да ни разкаже историята на ада, създаден на земята. Ние сами създаваме собствения си ад: проблемите с околната среда, подчиняването на хора... Ние сме създали ад за една друга част от човечеството".
Copyright © 2024 Dir.bg.