(top femal..."/> Кино

Две актриси сред най-вдъхновяващите жени в света

10.10.2016 г.
Две актриси сред най-вдъхновяващите жени в светаПроучване на "Дисни" класира най-вдъхновяващите жени за съвременните млади момичета (top female role model).

Първата дама на САЩ Мишел Обама е водещ модел за подражание, на второ място е херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън. Трета е атлетката и олимпийска шампионка Джесика Енис-Хил. Следват писателката Дж. К. Роулинг и колоездачката и олимпийска медалистка Лора Трот.

В Топ 10 на известните жени, които служат за модели за подражание, намират място още телевизионна водеща Холи Уилоуби, известна и с благотворителната си дейност, холивудската звезда и активистка Анджелина Джоли, британската актриса и активистка Ема Уотсън, британската кралица Елизабет Втора и пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Мaлала Юсафзаи ("Малала").

Проучването разкрива, че младите момичета не свързват образа на съвременната принцеса с титли, тиари или бракове с принцове, а с грижите за околните, личните качества и самоувереността, отбелязва Ана Хил от "Дисни".

"Младите момичета имат нужда от силни ролеви модели. Хубаво е, че съвременните девойки черпят вдъхновение от загрижени, смели и решителни женски фигури", казва Джуди Райт, експерт по семейни отношения.
Copyright © 2024 Dir.bg.