Първи трейлър на космическата опера на Бесон

10.11.2016 г.
Първи трейлър на космическата опера на Бесон"Варайъти" днес окачестви космическия епос на Люк Бесон "Валериан и градът на хилядите планети" като космическа опера, след като днес бе разпространено първото видео, промоциращо филма. Приключенската екшън-фантастика ще видим на 3D в България през лятото догодина.

Вижте трейлъра (1:32 мин.) със субтитри на български език.

Филмът е по графичния роман-поредица "Valérian et Laureline" (1967 - 2010 г.) на френския писател и автор на комикси Пиер Кристен и илюстратора Жан-Клод Мезиер. Продукцията на EuropaCorp (Франция), съоснована от Бесон, е англоезична и в нея участват в главни роли американецът Дейн ДеХаан (познат от "Хроники" и "Невероятният Спайдър-мен 2") и англичанката Кара Делавин. В каста са още Клайв Оуен, Итън Хоук, Риана, Рутгер Хауер и други.

В малко над 90-секундния тийзър двамата главни герои са под звуците на песента на Бийтълс "Защото" ("Because", 1969 г.), а според Бесон групата за първи път предоставя права за тази песен. "Толкова съм щастлив", възкликна емоционално Бесон - той е предполагал, че Пол Маккартни и Ринго Стар ще откажат на молбата му.
Песента бе използвана, но в кавър версия, за фентъзи мюзикъла "През вселената" (2007), посветен на песните на Бийтълс.

Действието във "Валериан" се развива през 28 век, когато е възможно пътуване във времето. Снимките на англоезичния филм са осъществени изцяло във Франция - в студиата на Бесон "Градът на киното" (La Cité du Cinéma) в парижкото предградие Сен Дени.

Бесон излъчи видеото във Фейсбук-фийда на IMDb, след което продължи онлайн на живо с въпроси и отговори. Последва негова акция и в Туитър.

Едно от интересните признания на режисьора и продуцент е, че е нахвърлял сценария, повлиян от "Аватар" още през 2009 г. "Джеймс Камерън вдигна летвата толкова високо, че трябваше да мисля отново и отново. Все не беше достатъчно голямо, все не беше достатъчно добро...", каза Бесон.
Copyright © 2024 Dir.bg.