бе съобщено, ч..."/> Кино

Няма да има "Круд 2" през 2017

12.11.2016 г.
Няма да има През август 2014 г. бе съобщено, че продължението на "Круд" ще има премиера на 22.12.2017 г. Днес тази информация бе категорично опровергана.

DreamWorks Animation заедно със своята фирма-майка Universal Studios дръпнаха шалтера на проекта, след като в четвъртък (10 ноември) председателят на Юнивърсъл - Дона Лангли - лично дойде при работниците в централата на Дриймуъркс в Глендейл, за да им съобщи, че продукцията се спира незабавно.

На около 30 души, ангажирани с продукцията вече три и половина години, се налага да си търсят нова работа. Все пак им беше казано, че DreamWorks Animation ще се опита да ги задържи по други свои проекти или ще ги пренасочи към програми за преквалификация, като програмата за "артистично развитие".

Оригиналният "Круд" очарова публиката с разказ за семейство, борещо се както с малки проблеми - като събиране на храна, така и с големи - като предстоящото разрушаване на света. Анимацията от 2013 г. направи 587 милиона долара при бюджет от 135 млн.

През април тази година DreamWorks Animation бе закупена от Comcast, които поставиха студиото на Джефри Каценбърг в рамките на йерархията на Universal. Още преди това обаче, проектът за продължение на Круд е поставен под съмнение. Според източници на "Варайъти", Universal сега просто са потвърдили решение, взето от самите DreamWorks Animation - за прекратяване на проекта. Съмненията около бъдещето му бяха ясни още през август т.г., когато премиерната дата бе преместена от 2017 за 2018 г. Няма оповестена информация за разходите, направени през годините досега по спрения проект.

Вече няма планове за връщане на екран на предисторическото семейство, но така или иначе "Круд" стои в каталога на Дриймуъркс и не е невъзможно някой някога да прояви интерес.

Банер на несъстоялия се "Кpуд 2":
Copyright © 2024 Dir.bg.