Питър Джаксън и Фран Уолш се завръщат в киното с "Mortal Engines"

25.11.2016 г.
Питър Джаксън и Фран Уолш се завръщат в киното с Творческият кинотандем Питър Джаксън - Фран Уолш, който стои зад трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит" и от две години насам си почива, се завръща към големия екран. Двамата ще правят за студиата "Universal" и "MRC" филма "Mortal Engines" ("Смъртоносни машини") по поредицата фантастични романи на британския автор и илюстратор Филип Рийв, започната с едноименната книга от 2001 г.

Премиерата на филма трябва да бъде на 14 декември 2018 г. - труден месец за премиера с оглед на очакваното продължение на "Аватар" от Fox, планирано за 21-и.

Поставена в дистопично бъдеще, историята е за градове, бродещи по Земята на огромни колела и биещи се помежду си за все по-оскъдните ресурси на планетата. Двама неочаквани герои обаче се съюзяват, за да променят песимистичното бъдеще.




Джаксън (на снимката най-горе) и Уолш вече са готови със сценария, написан заедно с Филипа Бойенс, която ще бъде и копродуцент. Сред продуцентите са още Zane Weiner, Amanda Walker и Deborah Forte. Юнивърсал ще дистрибутират филма в света.

Режисьор на фантастиката ще бъде специалистът по визуални ефекти Крисчън Ривърс (анимацията на "Кинг Конг" на Питър Джаксън, концепцията за визуални ефекти на "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" и др.).

Интересно е да отбележим, че приносът на Ривърс за филмите за Средната земя е много специален - именно неговият сватбен пръстен е послужил за модел на дизайна на Единствения пръстен ("The One Ring") във филмовата адаптация.


За литературния първообраз на пръстена у писателя Дж. Р. Р. Толкин се счита, че това е древен римски златен пръстен, изложен в музея Tudor House в Саутхемптън, Великобритания.
Copyright © 2024 Dir.bg.