Красавицата и з..."/> Кино

Анджела Лансбъри смутена от римейка на "Красавицата и звяра"

26.11.2016 г.
Анджела Лансбъри смутена от римейка на Оригиналната анимация "Красавицата и звярът" (1991 г.) е приказка, "стара като света" и за мнозина остава любим филм от Дисни. Тази година той отбелязва своята 25-а годишнина, а през март догодина ще оживее неговият игрален римейк с надеждата да завладее сърцата не само на нови, но и на старите фенове.

Една от звездите в оригиналния филм обаче, не разбира решението на Дисни. Английската актриса Анджела Лансбъри, която скоро навърши 91 години и преди четвърт век озвучи Мисис Потс, заяви: "Аз съм като в небрано лозе. Защо им трябва да го правят отново?! Не знам, но да видим какво ще излезе. Добре познавам актрисата, която ще изиграе Мисис Потс - тя е моя много добра приятелка, Ема Томпсън."
Лансбъри заяви това в интервю за "Entertainment Weekly" по време на специален скрининг на оригиналния филм в "Lincoln Center" в Ню Йорк на 18 септември, на който дя дори изпя песента от филма в съпровод на пиано от композитора, Алън Менкен.

Запитана не е ли странно, че някой друг ще изиграе нейния култов образ, Лансбъри отговори: "Да, така е. Не знам защо го правят, не разбирам и какво ще направят и как то ще бъде по-добро от вече направеното. А и как ще го изиграят на живо? Може пък да стане много забавно и чудесно!"

"Едва ли ще бъде като анимацията, която направихме ние, но историята е добра - една от най-известните за децата. Следователно, защо не? Не им се сърдя, че го правят. Извинете, те не са на нашата територия. Ние направихме анимационни герои, което е съвсем различно от живи актьори."

Лансбъри подчерта високото качество на оригиналния филм и е уверена, че той ще остане в паметта на хората. "Той е, той беше и той ще остане такъв. Вече не ги правят така... От "Играта на играчките" насам използват различна технология, вече не рисуват всяко движение на всеки образ поотделно, както правехме тогава. Вече не правят така. Затова и филмът ни остава една много богата, изключителна творба. Тя е просто съкровище. Съкровище-легенда, говорейки за анимационна работа".

Анджела Лансбъри има три номинации за "Оскар": "Газената лампа" (1944), "Портретът на Дориан Грей" (1945) и "Манджурският кандидат" (1962). Тя е носител на Почетен Оскар от 2014 г. за цялостно творчество. Има 9 номинации и 6 награди "Златен глобус", 15 номинации за "Еми" и др. (сред които театралните награди "Тони" и "Лорънс Оливие", Дама-командор на Ордена на Британската империя). От началото на Втората световна война емигрира в САЩ, а от 1951 г. получава и американско гражданство. Поддържа и трето гражданство - ирландско.
Copyright © 2024 Dir.bg.