Италианката Моника Белучи получи символа на Франция

28.11.2016 г.
Италианката Моника Белучи получи символа на Франция48-годишната италианска актриса Моника Белучи, която през лятото на 2013 г. се раздели със съпруга си Венсан Касел, този петък - на 25 ноември 2016 - получи от френския президент Франсоа Оланд едно от най-високите държавни отличия: бе приета за член на организацията Орден на почетния легион.

Да си кавалер на ордена е висш знак за отличие, почит и официално признание за особени заслуги във Франция.

Отличието във вид на орден  бе връчено на актрисата на специална церемония в Елисейския дворец. Белучи заяви: "Поласкана и развълнувана съм от честта да стана кавалер на почетния легион" и благодари на президента Оланд.

Кратко видео от награждаването.

Почетният легион е една от най-важните институции на френската държава и един от символите на френската република. Приемането на членове на ордена се осъществява за изключителни военни или граждански заслуги от президента на Френската република, който е и Велик майстор на ордена.

Сред последните изяви на Белучи в киното са ролите й в британския трилър за Джеймс Бонд "Спектър" (2015 г.), в канадската драма "Вил-Мария" (2015) и в сръбската военна романтика "На Млечния път" (2016). В телевизията тя ще участва в един епизод от новия "Туин Пийкс" през 2017 г. Сред немногото отличия на Белучи са номинация за "Сезар" за романтичната драма "Апартаментът" (1996) и номинация за Давид ди Донатело за "Спомняй си за мен" (2003).
Copyright © 2024 Dir.bg.