Оскар 2017 за визуални ефекти: 10 филма в надпреварата

17.12.2016 г.
Оскар 2017 за визуални ефекти: 10 филма в надпреваратаСлед като на 2 декември бе оповестен списък от 20 филма, борещи се за номинация в категорията "визуални ефекти", вчера афилиираният Изпълнителен комитет на американската академия остави половината от тях за следващата фаза на пресяване. Тя ще се състои на 7 януари, събота, когато членовете на комитета ще изгледат 10-минутни откъси от филмите, за да съставят чрез гласуване окончателен списък от 5 официални номинации. Обявяването им ще се случи на 24 януари.

На сегашния етап, след като от по-дългата листа бяха елиминирани филмите "Алиса в Огледалния свят", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", "Дедпул", "Денят на независимостта: Нова заплаха", "Домът на Мис Перигрин за чудати деца", "Стар Трек: Отвъд", "Отряд самоубийци", "Съли: Чудото на Хъдсън", "Warcraft: Началото" и "Х-Мен: Апокалипсис", остана

шорт листа от 10 заглавия:

Първи контакт
Добрият великан
Първият отмъстител: Войната на героите
Deepwater Horizon: Море в пламъци
Доктор Стрейндж
Фантастични животни и къде да ги намерим
Книга за джунглата
Кубо и пътят на самурая
Пасажери
Rogue One: История от Междузвездни войни”.

В коментар на "Варайъти" се отбелязва, че половината от тези заглавия са проекти на Disney. Освен това, ако проектът на Laika “Кубo и пътят на самурая” стигне до номинация, това би било първото отличено в тази категория стоп-моушън заглавие след "Кошмарът преди коледа" от 1993 година. Най-голям бокс офис от списъка има "Captain America: Civil War" на Марвъл-Дисни, събрал 1.2 милиарда долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.