Филмът "Като на кино" открива поредица български документални филми

03.01.2016 г.
Филмът В зала “Славейков” - френския институт на пл. Славейков No.3 в София - всеки първи петък от месеца ще бъдат представяни български документални филми под наслов “Непотребни истории от вчерашния ден".

На 6 януари 2017 г. от 19 ч. ще се прожектира филмът "Като на кино" (52 мин., 1999 г., цветен) в присъствието на актьора Ицхак Финци и продуцента Асен Владимиров. Един арт портрет за живота на Стефан Власков - заклет киноман във време, в което да харесваш американски филми е било знак за неблагонадеждност... Единственият грях на Стефан Власков е, че е роден в богато семейство. Този факт превръща живота му в кошмар. През 50-те години е изпратен в лагер, а след освобождаването му държавна сигурност продължава да го преследва. Но чичо Стефан е влюбен в киното и благодарение на това успява да оцелее през всичките трудни години.

Лентата е на български език без субтитри, Режисьор е покойният Юлий Стоянов, а сценарият е на Юлий Стоянов и Светла Христова. Оператор - Иван Цонев. Филмът е носител на "Златен ритон" за най-добър документален филм от Фестивала на българското документално и анимационно кино.

Вход свободен до запълване на местата в залата.
Copyright © 2024 Dir.bg.