Продуцентски номинации в очакване на "най-добър филм" на Оскарите

11.01.2017 г.
Продуцентски номинации в очакване на Гилдията на американските продуценти (PGA) номинира за своите професионални награди филмите "Дедпул", "Първи контакт", "Възражение по съвест" и “На всяка цена”.

Както е известно, над 3/4 от обявените за най-добре продуцирани заглавия получават и номинация за най-добър филм от американската академия.

Другите почетени от продуцентите филми са "La La Land", "Лунна светлина" и "Манчестър до морето", както и "Fences", "Hidden Figures" и "Лъв: стъпки към дома".

Забележимо в номинациите на PGA е отсъствието на филми като "Мълчание" на Мартин Скорсезе, "Обич" на Джеф Никълс, "Съли: Чудото на Хъдсън" на Клинт Истууд и "Джаки" на чилийския режисьор Пабло Лараин (съпродуциран от брат му Хуан), коментира "The Wrap".

В номинациите за анимация виждаме 3 филма на Disney/Pixar: "Търсенето на Дори", "Смелата Ваяна" и "Зоотрополис", заедно с "Кубо и пътят на самурая" на Laika/Universal и "Сами вкъщи" на Illumination/Universal.

Продуцентите ще обявят победителите в събота, 28 януари, на церемония в Beverly Hilton Hotel в Лос Анджелис. Те ще бъдат първите от 4-те водещи професионални организации, които ще дадат своите награди. Продуцентската награда е на името на Дарил Ф. Занък (1902 - 1979 г.).

Гилдията на режисьорите е последната, която ще обяви своите номинации. Това ще се случи утре, в четвъртък.
Copyright © 2024 Dir.bg.