"Lion" тръгва и в България

02.02.2017 г.
След като през миналата година българският дистрибутор на "Lion" първоначално бе включил филма в своя репертоар, впоследствие се отказа. Вчера обаче, в светлината на 6-те му номинации за "Оскар", филмът получи премиерна дата за България - 17 февруари, както и заглавие - "Лъв: Стъпки към дома". Всеки момент ще бъде завършен и официалният местен афиш.

Вижте трейлър (с български субтитри, 2:21 мин.).

Това е режисьорски дебют в пълнометражното игрално кино на Гарт Дейвис. Популярен като човек на изящните изкуства и дизайнер, базираният в Мелбърн австралийски режисьор е известен с рекламните си клипове. През 2008 г. получава "Златна палма" в Кан за рекламата на "Швепс". Преди това, през 2006 г. режисира три епизода от телевизионния сериал "Love My Way", а през 2013 г. - 4 епизода от "Top of the Lake".

Биографичната драма "Лъв: Стъпки към дома" е по автобиографията "A Long Way Home: A Memoir" на австралийския бизнесмен от индийски произход Сару Брайърли, като с екранизацията на историята - още преди да бъде публикувана книгата - се заемат австралийските изпълнителни продуценти Андрю Фрейзър и Шахен Мекертичиън, отделили 4 години работа по своя проект след статия във вестник. На Гарт Дейвис идеята е предложена по време на фестивал във Сънданс от продуцентите и партньори в "See-Saw Films" Йейн Канинг (Великобритания) и Емил Шърман (Австралия), известни с хитовата лента "Речта на краля".

Гарт Дейвис по време на снимки в Индия:


Copyright © 2024 Dir.bg.