Джон Ленън и Йоко Оно във филм

02.02.2017 г.
Джон Ленън и Йоко Оно във филм51-годишният американски филмов продуцент и сценарист Майкъл Де Лука се е захванал да направи игрален филм, който да развие любовната история и антивоенните усилия на двойката Джон Ленън - Йоко Оно. Той работи по концепцията и сюжета с японската мултимедийна артистка, певица, текстописец и активист за мир, която е още режисьор и продуцент и която скоро ще навърши 84 години. Оно живее в сградата "Дакота" в Манхатън, Ню Йорк и е по-известна като втората съпруга и вдовица на музиканта от "Бийтълс".

Роденият в Нова Зеландия белетрист и драматург Антъни Маккартън, номиниран за два Оскара за "Теорията на всичко", ще напише сценария и ще бъде продуцент на лентата заедно с Оно, Де Лука и Джош Братман от "Immersive Pictures". На Маккартън предстои и премиера на биографичен филм за Чърчил по негов текст и копродуцентство ("Darkest Hour", Великобритания), който излиза на екран в края на годината.

Това, което знаем за сюжета на фирма за Ленън и Оно чрез "The Hollywood Reporter", е от вчерашното изявление на Де Лука: "Историята ще бъде за зрелостта и свързаните с нея теми за любовта, смелостта и активизма в САЩ - а намерението ми е днешната младеж да се вдъхнови да отстоява и има ясна визия за света, който иска. За мен е чест и привилегия да работя заедно с Йоко Оно, Антъни Маккартън и Джош Братман, за да разкажа историята на две удивителни глобални икони".

Проектът засега няма заглавие.

Де Лука е мега продуцент зад награждавани филми като "Капитан Филипс", "Кешбол" и "Социалната мрежа" и има номинация за "Оскар" за всеки от тях. Тази година той няма да присъства в залата на Оскарите (на 26 февруари в Долби Тиътър в Холивуд), но ще продуцира живото предаване оттам за ABC Television Network заедно с Дженифър Тод (актуалния "Те живеят в нощта").

Майкъл Де Лука и Дженифър Тод - продуценти на "Оскар 2017":


Антъни Маккартън:


Йоко Оно:
Copyright © 2024 Dir.bg.