Анимационно кино: раздадоха наградите "Annie"

05.02.2017 г.
Анимационно кино: раздадоха наградите В събота бяха раздадени 44-ите награди "Ани" - в 19 категории, като церемонията се проведе в зала "Royce Hall" на Калифорнийския университет Ел Ей (UCLA). Те се връчват благодарение на организацията с нестопанска цел ASIFA-Hollywood, която е клон на Международната асоциация на анимационния филм.

Студио "Disney" се сдоби с 10 от наградите, като най-осезаем бе успехът на "Зоотрополис" с 6 от тях, включително за най-добър филм. Режисьорите Байрън Хауърд и Рич Мур заедно със сценаристите Джаред Буш и Фил Джонстън получиха трофея, както и Кори Лофтис за дизайн на образ, Дейн Уелинс за сторибординг и Джейсън Бейтман (озвучил лисунгера-измамник Ник Уайлд) - за гласово актьорство, която награда той раздели със звездата от "Смелата Ваяна" Аули'и Кравайо.

Освен победата на Кравайо, "Смелата Ваяна" на Дисни отнесе и наградата за анимирани ефекти.

Дисни бе награден и за телевизионния сериал “Disney Mickey Mouse” в категорията за монтаж на тв продукция, както и за анимиране на образ в игралния филм "Книга за джунглата".

Стоп-моушънът на студио Лайка "Кубо и пътят на самурая" бе отличен в 3 категории - за анимиране на образ, за монтаж и за сценография.

Копродукцията на Studio Ghibli и Wild Bunch "Червената костенурка", режисирана от холандеца Микаел Дудок де Вит, получи награда за най-добър независим филм, а "Piper" ("Бекас") на Пиксар - за късометражен.

DreamWorks Animation също отчете сериозен успех с общо 4 награди, но само в телевизионните категории.

За най-добър студентски филм бе обявен късометражният "Citipati" (Германия - Filmakademie Baden-Wuerttemberg), а наградата за музика получи "Малкият принц".

Наградите бяха стриймвани на живо през интернет.
Copyright © 2024 Dir.bg.