Пореден англоезичен римейк на европейско кино: "Тони Ердман"

08.02.2017 г.
Пореден англоезичен римейк на европейско кино: След бързата реакция на англоезичното кино, под различен претекст, спрямо филми като френско-германския "Крaсавицата и звяра" (2014) с Леа Сейду и Венсан Касел, на които Холивуд скоро ще противопостави Ема Уотсън и Дан Стивънс чрез "Красавицата и звяра" (2017), или след френския хит "Изкуството да пееш фалшиво" (2015) с Катрин Фро - срещу която излезе самата Мерил Стрийп чрез британския "Флорънс", днес изданието "The Wrap" информира за поредния римейк.

Джак Никълсън и Кристен Уиг ще бъдат звездите в англоезичен римейк на "Тони Ердман". Многонаграждаваната германо-австрийска драмедия на Марен Аде, номинирана тази година и за "Оскар" (и доста вероятен негов носител на 26 февруари), е предизвикала интереса на "Paramount Pictures", които са придобили правата за римейка.

Трябва да се подчертае, че информацията на изданието идва от анонимен източник и за нея липсва друго потвърждение. Според други източници, самият Джак Никълсън се е обърнал към изпълнителния директор на "Paramount" Брад Грей с идеята да се направи тази нова версия на филма.

Като продуценти, източникът на The Wrap посочва Адам Маккей и Уил Феръл, които в момента разработват и продължение на "Баща в излишък", както и Джесика Елбаум (копродуцент на "Ченгета в резерв") от "Gloria Sanchez Productions".

За Марен Аде, която е режисьор, сценарист и продуцент на оригиналния филм, е отредена позицията на изпълнителен продуцент на римейка, заедно с колегите й Йонас Дорнбах и Янине Яковски от "Komplizen Film".

"Paramaount" все още не е намерил режисьор и сценарист.

Носителят на 3 "Оскар"-а Джак Никълсън, който скоро ще навърши 80, не е играл в пълнометражен игрален филм от 2010 година насам, когато участва в "Как да разбера".

Правата за разпространение на оригиналния "Тони Ердман" в два континента - Северна и Южна Америка - бяха закупени от "Sony Pictures Classics" през май 2016 г. по време на фестивала в Кан. Тогава, в петъчния 13 май в зала "Дебюси" на фестивалния дворец, първият прес скрининг на лентата бе приветстван с продължителни аплодисменти - като една от най-приятните изненади на форума. "Аде е създала една благородна, истерично смешна, но и дълбоко затрогваща история за отношенията баща - дъщеря, която продължава два часа и 42 минути, но в нито един момент не доскучава и се усеща като много по-кратка!", се четеше сред отзивите.

В България, освен по 1 прожекция в София, Шумен и Стара Загора през декември миналата година и предстоящото представяне през март 2017 на София Филм Фест, няма интерес от страна на дистрибутор за широко разпространение.
Copyright © 2024 Dir.bg.