Дан Мазо ще напише сценария на "Ван Хелсинг"

22. 02. 2017 г.
Дан Мазо ще напише сценария на Дан Мазо ("Гневът на титаните") ще напише сценария за предстоящата лента "Ван Хелсинг" (Van Helsing). Той е част от сценаристите на Universal Pictures‘ Monsterverse.

Ейбрахам Ван Хелсинг е създаден през 1897 год. от Брам Стоукър. Историческият враг на немъртвите същества, Ван Хелсинг притежава окултно познание и е безстрашен убиец на вампири.

През последният век, персонажът е бил доста разработван в различни продукции. Най-известен е може би последният - в лентата от 2004 "Ван Хелсинг", където е показан като боец и страшилище за кръволоците.

Мазо е израснал в Санта Роза, Калифорния и е завършил физика в Бъркли, преди да се ориентира към магистратура по изящни изкуства, сценарна програма в UCLA (The University of California, Los Angeles). Там той пише проект за семейно фентъзи “The Land of Lost Things”, а по-късно е нает от продуцента Дан Лин и "Warner Bros." да работи по адаптацията за голям екран на приключенския филм "Jonny Quest". През 2008 г. е сред 10-те "сценаристи, които да следим" на Variety. Мазо (Dan Mazeau) работи по различни проекти като “The Flash” за Уорнър, проекти на Dreamworks и Pararmount, участва в продукционните сценарни настройки на "Мъже в черно 3", в адаптирането на японската манга "Bleach" за WB, в режисьорски проекти на Шон Леви и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.