Снимки на детски игрален филм, кастинг

03.03.2017 г.
Снимки на детски игрален филм, кастингРежисьорът Андрей Хадживасилев и неговият екип започват серия от детски проекти, първият от които ще се снима тази година. Детският игрален филм "Случаят Кюри" разказва историята на 8-годишните Тони и Рая и техните прюключения с малката мишка Мария, кръстена на носителката на Нобелова награда за химия и за физика Мария Кюри.

Лентата е подкрепена от Национален филмов център, а неин продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Филмът ще бъде реализиран от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев - оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

"Гледането на родни филми, в които децата могат да припознаят себе си, е не само за развлечение, а и за да се поучават и възпитават добродетели у тях. Затова още преди повече от година приех за лична кауза да работя за детската аудитория в киното и телевизията. Ако филмовите творци не създават филми за най-малките днес, утре няма да имаме право да се сърдим, ако родната публика предпочита предимно чуждоезични продукции", споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.
Той е реализирал множество музикални клипове и реклами, в много от които участват деца. Също така е автор на първия български документален филм, заснет в 3D-stereo: "Стъпки в огъня" (2015).

В момента стартира кастинг за главни роли. Продукцията търси предимно деца между 8 и 12 годишна възраст с актьорски умения и/или опит пред камера. Желаещите за участие в кастинга може да подават своите кандидатури онлайн на адрес casting.revivevision.com.

Copyright © 2024 Dir.bg.