Ума Търман влезе в проекта на Ларс фон Триер

07.03.2017 г.
Ума Търман влезе в проекта на Ларс фон ТриерВ изненадваща кореспонденция от Париж, "Варайъти" съобщи за присъединяването на Ума Търман към трилъра "The House That Jack Built" на Ларс фон Триер. Дългоочакваният филм, за който надеждите са, че ще бъде завършен към 2018 година, ще отбележи 5 години творческа пауза за Триер след "Нимфоманка" от 2013 г. В него участва и Търман. Датската продуцентка Луизе Вест от "Zentropa" на Триер отбеляза, че тогава двамата с режисьора са се допълвали взаимно по изключителен начин и че е заинтригувана какъв образ ще създадат този път.

Шабан Фалън също влиза в каста на англоезичния филм, в който засега са известни имената още на Мат Дилън и швейцареца Бруно Ганц (първите две имена от ноември миналата година), както и на Райли Киоу ("Американски мед") и датската актриса Софи Грабьол ("Часът на риса", "Заместничката", "Големият шеф" на Триер). За Фалън, известна и с фамилията на съпруга си - Хоган, продуцентката Вест твърди, че е режисьорът я има предвид още от ранните сценарни фази на женските образи и че за целия екип е чест да я приеме отново на снимки след "Догвил" (2003) и "Танцьорка в мрака" (2000).

На Берлинале през февруари Триер каза, че филмът ще прослави "идеята, че животът е зъл и бездушен, което по един тъжен начин се доказва от скорошния възход на "Хомо Тръмпус" - краля на плъховете".

"TrustNordisk" ще организира международните продажби на лентата, а снимкита започват през март в Тролхетан, Швеция, след което се местят през месец май в Копенхаген, Дания. Шведският продуцент Томас Ескилсон от "Film i Väst", копродуценти и съфинансиращи "Джак", отбелязва, че това ще бъде шестият филм, сниман от Триер именно в Тролхетан след "Нимфоманка", "Меланхолия", "Антихрист", "Догвил" и "Танцьорка в мрака".

В края на 2014 г. Триер се лекуваше от зависимостта си от наркотици и алкохол, поради което негови представители обявиха на пресконференция във Венеция (на 1 септември 2014), че "The House That Jack Built" ще бъде телевизионен сериал в 8 епизода. Поредицата трябваше да бъде завършена през 2015 г., но вместо това чак през февруари 2016 г. Триер обяви с видео във Фейсбук, че е решил да прави игрален кинофилм, който ще излезе на екран през 2018 г.

Мат Дилън ще бъде в ролята на Джак (познат още като "Изкормвача" от Лондон през 1888 г.), а Ганц ще се превъплъти в мистериозен образ на име Върдж, въвличащ Джак в постоянни разговори и изповеди за неговите мисли и действия. Действието обаче ще се развива не в Англия, а в САЩ и не през 19 век, а през 1970-те години и то за период от 12 години. Снимките обаче няма да бъдат в САЩ, тъй като режисьорът страда от остра форма на фобия от летене. Сюжетът представя историята в 5 сегмента от гледната точка на високоинтелигентния Джак. Героят определя всяко свое убийство като самостоятелно произведение на изкуството. Със затягането на полицейския обръч около него, той отива на все по-голям и по-голям риск, за да постигне "върховното си произведение".
Copyright © 2024 Dir.bg.