Убийствена Шарлийз Терон в трейлър на "Атомната блондинка"

11.03.2017 г.
Убийствена Шарлийз Терон в трейлър на Снощи "Universal Pictures" разпространиха първия трейлър, декориран в червено (т.е. непрепоръчителен за деца) на шпионския трилър "Atomic Blonde" на Дейвид Лийч - в свободен наш превод "Атомната блондинка". Досегашният каскадьор Лийч, който бе асистент-режисьор на "Джон Уик" (2014), а сега завършва "Дедпул 2", е превърнал Шарлийз Терон в истинска екшън героиня.

Вижте трейлъра (2:56 мин., съдържа лесбийски сцени и сцени на насилие).

Филмът е на екран в България през август. Ден преди трейлъра на "Atomic Blonde" излезе и друг трейлър (2:56 мин.) с Терон - на екшъна "Бързи и яростни 8", когото ще видим по кината преди това, през месец април.

В основата на сценария на Кърт Джонстад за "Атомната блондинка" е графичния роман "The Coldest City" ("Най-студеният град"), публикуван през 2012 г., на американския писател, автор на комикси, видеоигри и музикант Антъни Джонстън. Илюстрациите в романа са от английския комикс-график, живеещ в Бразилия - Сам Харт. Сюжетът е поставен през 1989 година в Германия, малко преди срутването на Берлинската стена.

Развива се шпионска история, след като в Западен Берлин е убит британски агент (МИ-6), работещ под прикритие. У него е била налична информация от Източен Берлин - списък със всички агенти, работещи и за двете страни. Тялото на загиналия е обискирано, но опасният списък отсъства и трябва да се намери. Лорейн (Терон) е успешна и надарена (от всякаква гледна точка, включително с бойни умения) английска шпионка, която досега не е работила в Берлин, но е изпратена там с цел да открие списъка. На място се сблъсква с най-различни ситуации, от покушения срещу живота й до контрашпионаж, за да спаси колегите си от неизбежното им разкриване.

В компанията на Терон е странен персонаж, предполагаемо от американското ЦРУ, изигран от шотландеца Джеймс Макавой ("Последният крал на Шотландия", "Изкупление", "Виктор Франкенщайн", "Х-Мен: Апокалипсис").
Участват още Джон Гудман - който вчера получи звезда на Алеята на славата в Холивуд, алжирската звезда от Франция София Бутела ("Улични танци 2", "Kingsman: Тайните служби", "Стар Трек: Отвъд", този юни и в "Мумията"), декорираният с множество награди и номинации английски актьор Тоби Джоунс, британецът Еди Марсан ("Снежанка и ловецът", "Краят на света", "Шампионът") и други. Според официалния сайт на филма, участва и германската звезда Тил Швайгер.

Джон Гудман:


Лентата ще има своята фестивална премиера утре, на 12 март на 24-ото издание на фестивала "SXSW" (South by Southwest Film Festival) в Остин, Тексас. Откриващ филм на събитието (10 - 18 март) бе новият шедьовър на Терънс Малик - "Песен след песен".

Кадри от "Atomic Blonde":








Copyright © 2024 Dir.bg.