Къмбърбач ще прави "Как да спрем времето"

15.03.2017 г.
Къмбърбач ще прави Бенедикт Къмбърбач вече има в графика си нов филмов проект - той ще продуцира и ще играе главната роля в екранизацията на нов роман на 41-годишния британския белетрист и журналист Мат Хейг. Информацията е на The Hollywood Reporter. Книгата е първият роман за възрастни, след като през последните четири години авторът пишеше детска литература.

Собствената продуцентска къща на Къмбърбач - "SunnyMarch" заедно с френските продуценти от "SunnyMarch" са се обединили, за да закупят правата за филмиране на книгата "How to Stop Time" ("Как да спрем времето"). Тя все още не е написана, но по план трябва да излезе през юли от независимото шотландско издателство "Canongate Books" от Единбъръ.

Къмбърбач ще поеме ролята на Том Хазард, който изглежда на 41, но поради изключително редки обстоятелства - болест, от която страда - е вече на няколкостотин години. Действието в романа се развива на няколко континента, а любовта и фантазията вървят ръка за ръка.

Бенедикт ще бъде изпълнителен продуцент на лентата заедно с Джейми Бинг, който е главен изпълнителен директор на издателската къща ("Canongate"). "StudioCanal" поема цялостното финансиране, срещу което получава правата на дистрибуция на територията на Великобритания, Франция, Германия, Австралия и Нова Зеландия, както и правото да осъществи всички други международни продажби.

Сделката е сключена между Адам Акланд, който е управляващ директор на "SunnyMarch", и Ник Марстън от лондонската агенция за таланти "Curtis Brown" - брокери на сделката от името на литературната агенция "Haig & Conville & Walsh". Акланд получава позицията на продуцент на филма.

Авторът на книгата и съсобственик на агенцията Мат Хейг заяви, че "възможността Бенедикт Къмбърбач да изиграе Том Хазард е изключителна и не мога да бъда по-щастлив от факта, че ще работя с Адам и Джейми, както и че ще се събера отново със StudioCanal". Преди три години Хейг бе и в сценарния екип на хита "Падингтън", чието продължение излиза през декември тази година.

Дани Пъркинс, който е шеф на английския клон - "StudioCanal U.K.", потвърди задоволството си от успешните отношения с Мат Хейг и че изграждат "дългосрочно и динамично сътрудничество" със SunnyMarch, Къмбърбач и Адам Акланд.

От миналата година "StudioCanal" притежават и дял във фирмата "SunnyMarch", а също така адаптират друга поредица кники на Хейг за голям екран - "A Boy Called Christmas" ("Момчето, наричано Коледа"). Авторът пък адаптира своята книга "The Radleys" ("Семейство Радли") като сценарий за мексиканеца Алфонсо Куарон / BBC Films, както и книгата си "The Last Family in England" ("Последното семейство в Англия") за новозеландеца Тайка Уайтити / Plan B Entertainment (на Брад Пит).

В края на октомври по екраните очакваме „Тор: Рагнарок”, където Къмбърбач отново ще се превъплъти в Д-р Стрейндж.
Copyright © 2024 Dir.bg.