Сталоун търси парите си от Warner за филм от 1993 г.

16.04.2017 г.
Сталоун търси парите си от Warner за филм от 1993 г.През седмицата стана известно, че Силвестър Сталоун се е решил на съдебна битка с "Warner Bros." Препъни-камък в техните отношения са станали приходите от екшън фантастика отпреди 24 години - "Разрушителят". Лентата е събрала от кинопрожекциите си по света 159 милиона долара, като в допълнение е донесла приходи и от видеокасети. Според актьора обаче, компанията умишлено е укрила приходите си от филма.

Според коментари в пресата, Сталоун иска да прекрати "нечестната счетоводна практика" и да предпази от нея всички свои колеги. На 12 април той е завел иск чрез своята компания "Rogue Marble Productions" във Върховния съд на щата Калифорния, район Лос Анджелис, в който се оплаква от "Warner Bros. Entertainment" по 5 пункта:
1. Нарушаване на писмен договор;
2. Счетоводство;
3. Парично задължение по отворена счетоводна сметка;
4. Измама;
5. Нечестна делова практика.

Съгласно жалбата, Сталоун е трябвало да получи 15% от брутните приходи, ако филмът генерира $125 млн и повече. Той обаче не е получил отчет за участие в печалбата от студиото, докато адвокатът му не го е изискал към 12 май 2014 г. Според информации, студиото му е отговорило през януари 2015 г., че филмът е на загуба с $66.9 млн. Когато Сталоун е оспорил това, следващият април от студиото са му изпратили декларация, която "умишлено не е съдържала подробности по представените числа" заедно с чек за $2.8 млн без обяснения. Сегашният иск твърди, че тази сума е недостатъчна.

Копие от съдебния иск, публикувано от Deadline:


В жалбата се твърди, че "филмовите студиа са общоизвестни с алчността си, а конкретно това включва недвусмислена и очевидно преднамерена нечестност спрямо един международен иконичен талант". В иска се настоява "за отворено счетоводство, за обяснение как тази практика е станала възможна, за лихви, за обезщетение и за прекратяване на практиката спрямо всички таланти, очакващи възнаграждение от WB за плодовете на своя труд".

Ако "Разрушителят" бе събрал над $200 млн, процентът на Сталоун би се увеличил до 17.5%, а при бокс офис от $250 млн делът му става 20%. Особеностите на филмовото счетоводство обаче биха произвели загуба дори за филм като "Титаник".
Copyright © 2024 Dir.bg.