Джуд Лоу в продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим"

17.04.2017 г.
Джуд Лоу в продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим 2" на английския режисьор Дейвид Йейтс ще тръгне на екран в края на 2018 г. (16 ноември в САЩ и България), а от шест месеца насам върви и подборът на актьорите. Новината от миналата сряда е, че Джуд Лоу се присъединява към Джони Деп (информация от миналия ноември), Еди Редмейн, Зоуи Кравиц, Езра Милър и други от франчайза, за когото се очакват общо 5 филма.

Според "Варайъти", Лоу ще изиграе образа на Албус Дъмбълдор - преподавател по "трансфигуриране" (преобразяване) в школата за магии, а по-късно и шеф на Хогуортс. В героя от „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг за първи път се превъплъти ирландският актьор Ричард Харис (в първите два филма -"Хари Потър и философският камък" 2001 и "Хари Потър и стаята на тайните" 2002). През октомври 2002 г. обаче Харис почина и ролята от третия филм нататък бе поета от друг ирландец - Майкъл Гамбън, който вече е на 76 години. Както може би е известно, ролята бе предлагана и на Иън Маккелън. Той обаче отказа с мотива, че покойният Харис не би се зарадвал на неговата кандидатура.

Продуцентите на вторите "Фантастични животни" са търсели младия Дъмбълдор сред всички възможни британски актьори. Предложения са получавали синът на Ричард Харис - Джаред Харис, Крисчън Бейл, Бенедикт Къмбърбач, Марк Стронг, но окончателният избор пада върху звездата от сериала на Сорентино "Младият папа" - Лоу.

Филмът е сценарен дебют за писателката Джоан Роулинг. За сюжета му засега е известно малко - филмът ще бъде значително по-мрачен от първия, тъй като за вълшебниците и магьосниците настъпват трудни времена, а на Нют Скамандър (Редмейн) и приятелите му се налага да избират на чия страна да застанат. Действието ще се развива в Париж в продължение на 19 години и ще се стигне до епична битка между Дъмбълдор и могъщия черен магьосник Гелърт Гринделволд (Джони Деп) през 1945 г.

Йейтс нарича Лоу "невероятно талантлив актьор" и признава, че отдавна е мечтал да работи с него. "Знам, че той ще предаде великолепно всички неочаквани нюанси на образа на Дъмбълдор, а Роулинг ще го изгради като съвсем нов и различен човек".

Джуд Лоу напоследък активно работи с Warner Bros. в компанията на Гай Ричи. Той игра в дилогията за Шерлок Холмс (2009 и 2011 г.), играе и в излизащия след по-малко от месец "Крал Артур: Легенда за меча" (2017).

Снимките на "Фантастични животни и къде да ги намерим 2" започват през лятото, макар че първоначално се предвиждаше да започнат още през януари т.г.
Copyright © 2024 Dir.bg.