"Хрониките на Нарния" се възражда с 4-ти филм

27.04.2017 г.
След като преди 7 години излезе третият филм от поредицата "Хрoниките на Нарния", сега TriStar Pictures в партньорство с три други студиа се връщат в  проекта заедно с режисьора Джо Джонстън ("Капитан Америка: Първият отмъстител", 2011). Сред продуцентите на новия "The Chronicles of Narnia: The Silver Chair" е и доведеният син на ирландския писател К. С. Луис - Дъглас Грешъм. На Дейвид Магий ("Животът на Пи") принадлежи адаптацията на четвъртата книга от Хрониките, публикувана през 1953 г.

Детското фентъзи на К. С. Луис е преномерирано хронологически при следващите издания на книгата и "Сребърният стол" вече е под №6. По този начин, последователността на кинофилмите пропуска книги 1 и 3. Като цяло, седемте книги са преведени на повече от 50 езика и са продадени над 100 милиона екземпляра.

Първите три филма през 2005, 2008 и 2010 г. бяха продуцирани от "Walden Media" и донесоха 1.6 милиарда долара бокс офис, но сега водещ продуцент е компанията на Марк Гордън. "Disney" бе дистрибутор на първите две заглавия ("Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът" и "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян"), а "20th Century Fox" - на третото ("Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване"). Ако досега в центъра на сюжета бяха децата Певънси, новият филм е за техния братовчед Юстас Скръб. Той заминава на север от Нарния заедно с Джил Поул и Паделглум, за да спаси отвлечения принц Рилиан, сина на крал Каспиян. Времето след предишния филм не е уточнено, но очевидно е по-малко от една земна година. Тъй като на Нарния времето тече бързо, Каспиян навярно вече е много стар.

За ролята на Юстас вероятно ще се търси нов изпълнител, тъй като 24-годишният днес английски актьор Уил Поултър (от филма от 2010 г.) вече е твърде възрастен.

Режисьорът Джо Джонстън е най-известен с "Джуманджи" (1995) с Робин Уилямс и с това, че направи "Джурасик парк 3" на мястото на Стивън Спилбърг. Джонстън, който след две седмици ще навърши 67, е носител на "Оскар" за визуалните ефекти на "Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот" (1981), когато беше арт режисьор.
Copyright © 2024 Dir.bg.