15 премиери през май

01.05.2017 г.
15 премиери през майАко за първите четири месеца на годината у нас бяха представени общо 61 премиерни заглавия, то само за месец май 2017 г. те са 15 на брой. В репертоара на българските разпространители най-активен е този на "6A Media Entertainment" - с 4 заглавия, следват "Александра Филмс" (2), "Форум Филм България" (2), "Лента" (2) и "Арт Фест" (2), а с по 1 заглавие се включват "bTV Stiduos", "Про Филмс" и "А Плюс Филмс".

Като най-очаквани от поп-културата заглавия можем да определим 4 от тях- "Пазители на Галактиката Vol. 2" (5 май), "Крал Артур: Легенда за меча" (12 май), "Пришълецът: Завет" (19 май) и "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" (26 май). Те са програмирани по такъв начин, че премиерните дати да не съвпадат в една и съща седмица, поради което може да се предположи, че ще бъдат и лидери в бокс офиса за съответните премиерни уикенди.

Очакваното българско заглавие е едно - "Бензин" на Асен Блатечки (19 май), който прави своя режисьорски дебют заедно със съпругата си, освен че играе и продуцира романтичния екшън трилър. Изпълнителен продуцент е Башар Рахал.

"Пазители на Галактиката Vol. 2" е продължение на хита от 2014 г., разработен по комиксите на Дан Абнет и Анди Ланинг от "Марвъл". 46-годишният американски филммейкър Джеймс Гън наскоро обеща, че ще напише и трети епизод на поредицата в жанра комедийна фантастика.

"Крал Артур: Легенда за меча" е приключенско фентъзи за славни дела и кралски престол. Това е 9-ият пълнометражен режисьорски проект на 48-годишния британец Гай Ричи, който скоро ще прави и трети филм "Шерлок Холмс" за Warner Bros. - в комплект с Джуд Лоу, Робърт Дауни мл. и Рейчъл Макадамс, - както и игралната версия на „Аладин” за Дисни.

За "Пришълецът: Завет" е изписано много. Ридли Скот се завръща към втория си режисьорски филм "Пpишълецът" от 1979 г. с тази нова глава от повествованието, продължаваща историята от "Прометей" (2012 г.) - който обясняваше как и защо е бил създаден Пришълецът, средство за водене на бактериална война. Действието в новия филм се развива 30 години преди действието в оригиналния "Alien".

"Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" е петият филм от франчайза на Walt Disney Pictures, в който ще видим злочестия капитан Джак Спароу потопен в изцяло ново приключение. То включва сблъсък на трима капитани - Джак (Джони Деп), Салазар (Хавиер Бардем) и Барбоса (Джефри Ръш).
Copyright © 2024 Dir.bg.