Рио" на евро..."/> Кино

Къмбърбач и Джиленхол във филм на Гуаданино

13.05.2017 г.
Къмбърбач и Джиленхол във филм на ГуаданиноБенедикт Къмбърбач и Джейк Джиленхол преговарят за роли в криминалната драма "Рио" на европейския гигант StudioCanal (Франция-Велиобритания-Германия). Сицилианецът Лука Гуаданино, израснал в Етиопия и чиято майка е алжирка - и който е световноизвестен с филми като "Мелиса П.", "Аз съм любовта" и "Голямото плискане", - ще режисира по сценарий на номинирания за Оскар и BAFTA английски автор Стивън Найт ("Мръсни хубави неща", "Източни обещания").

В сюжета на лентата, финансов репортер (Джиленхол) пътува до Рио де Жанейро в Бразилия при свой богат приятел (Къмбърбач). Там обаче е въвлечен в конспирация да симулира смъртта на приятеля си.

Финансирането и продуцирането идва от StudioCanal заедно с "Nine Stories Productions" на Джиленхол и "Sunny March production company" на Къмбърбач. В продуцентската дейност на Джиленхол ще асистира партньорът му Рива Маркър, а на Къмбърбач - Адам Акланд. Studiocanal планира да покаже филма догодина в Кан, където да го пласира на международния кинопазар.

Преди дни съобщихме и за друг предстоящ филм на Гуаданино - хоръра "Суспирия" с вероятното участие на Тилда Суинтън и Дакота Джонсън и с музика от вокала на английската рок банда „Radiohead” - Том Йорк.
Copyright © 2024 Dir.bg.