Уилем Дефо става Винсент ван Гог

22. 05. 2017 г.
Уилем Дефо става Винсент ван ГогУилем Дефо ще се превъплъти във Винсент ван Гог в предстоящия филм на Джулиън Шнабъл “At Eternity’s Gate” ("Портал към вечността"). Шнабъл не е сядал на режисьорския стол от цели 7 години, когато режисира „Мирал” с Фрида Пинто и Хиам Аббас, а през 2008г. беше номиниран за „Оскар” за режисурата на „Скафандърът и пеперудата”. Над сценария работи френският ветеран Жан-Клод Кариер („Дискретният чар на буржоазията”, 1972).

Филмът ще проследи живота на холандския художник след като се установява във Франция, където се среща с последователи на авангарда и ще покаже жертвите и лишенията, които преживява, за да създаде едни от най-разпознаваемите шедьоври на изобразителното изкуство днес.

Уилем Дефо е част от актьорския състав на “The Florida Project” (реж. Шон Бейкър), който е част от програмата за днес, 22 май, в секция "Две седмици на режисьора" на провеждащия се фестивал в Кан. Скоро ще го гледаме и в очаквания блокбъстър „Лигата на справедливостта”, а в момента снима „Aquaman”.

Кадър от детската драма "Проектът Флорида":
Copyright © 2024 Dir.bg.