"Overdrive" / "Газ до дупка" със световна премиера в България

13.06.2017 г.
Само след три дни - този петък, кинозрителите у нас ще имат лукса да бъдат първи в света, които ще видят на голям екран "Газ до дупка" - новата високоскоростна копродукция Франция-САЩ-Белгия със Скот Истууд и Фреди Торп.

Две седмици по-късно е премиерата на филма в Германия и Португалия, следват държави от Сингапур през Естония до Турция, Гърция и Аржентина. Британската премиера е на 11 август, а стартът на разпространението във Франция е 16 август.

Вижте трейлъра (2:12 мин., със субтитри на български език).

Трудното за превод заглавие с техническия термин "overdrive" ни показва в контекст наличието на гориво в кръвта на главните герои, замесени в обири и озовавали се между двама престъпници в свят на елегантни автомобили. Роденият в Колумбия режисьор Антонио Негре снима в Марсилия и Южна Франция, като подчертава ролята на града като един от героите във филма - "място красиво, прелъстително, екзотично, но също и с известна доза опасност", кава той в интервю.

Негре: "Най-вълнуващото за мен е комбинацията от два тона. От една страна, това е модерен филм – млад, забавен, енергичен и много комерсиален. От друга, имаме едно носталгично чувство като във филмите на Стив Макуин. Филми като „Булит“ или „Бягството“. А също и като „Френска връзка“ и „Бъч Касиди и Сънданс Кид“. Това е типът филми, които вече не съществуват!

За мен бе възможност да направя филм, който съчетава и двете неща – и за младата аудитория, и с духа на филмите, които обичам. "Газ до дупка" не е само екшън, това е филм за обири – има си нивото хитрост и заплетеност, където нашите герои правят неща, които не са такива, каквито изглеждат. Също така има и много комедия".


Продуцентът на Overdrive - Пиер Морел ("Предградие 13") е режисьор на оригиналния "Твърде лично" (2008 г. с Лиъм Нийсън) и именно той привлича Негре със сценария на американците Майкъл Бранд и Дерек Хаас ("Неуловим" - 2008 г. с Морган Фрийман, Анджелина Джоли, Крис Прат, Джеймс Макавой, "Бързи и яростни 2" - 2003 г. с Пол Уокър, Ева Мендес, Тайрийз Гибсън). Морел не само продуцира, но е и режисьор на втория екип - "вложи много от опита си с екшъна и колите, където е експерт. Така си разпределяхме работата" - казва Негре.

Ако обичате колите, ще се влюбите в този филм. "Това са едни от най-красивите коли на света, най-елегантните. Едни от най-редките коли на света. Имаме Бугати Атлантик, от които има останали само няколко броя. Имаме Ферари от 62-ра, която е истинска скъпоценност. Имаме Мустанги, имаме Алфи Ромео. Имаме някои от най-красивите коли, събрани заедно в този филм", споделя още режисьорът.
Copyright © 2024 Dir.bg.