("Х-Мен: Тъмният Фени..."/> Кино

Саймън Кинбърг ще режисира следващия "X-Мен"

14.06.2017 г.
Саймън Кинбърг ще режисира следващия Днес стана известно, че Саймън Кинбърг ще режисира "X-Men: Dark Phoenix" ("Х-Мен: Тъмният Феникс"), поставен за премиера на 2 ноември 2018 г. в САЩ и Великобритания.

Дженифър Лорънс, Майкъл Фасбендър, Джеймс Макавой, Тай Шеридан и Коуди Смит-Макфий ще изиграят отново познатите им от франчайза роли, когато снимките започнат отново в Канада, Монреал. Джесика Частейн е привлечена за нова героиня, съобщава изданието The Wrap. Тя ще се превъплъти в злодейка и в момента води преговори, независимо от скорошната си сватба.

Продукцията трябва да започне в края на този месец и по план трябва да завърши около средата на октомври 2017 г.

Сюжетът този път ще акцентира върху героинята на Софи Търнър - Джийн Грей, съгласно историята от „Сага за Тъмния Феникс“, комикса от 1980 г., написан от американския автор роден в Лондон - Крис Клермонт и илюстриран от Дейв Кокръм и Джон Бърн. Фениксът, приел формата на Джийн, се появява като основен антагонист в третия филм - "Х-Мен: Последният сблъсък" (2006); тогава нейната роля бе изиграна от холандката Фамке Янсен. Кинбърг бе сценарист на тази лента заедно със Зак Пен и това бе първият опит на франчайза да екранизира „Сага за Тъмния Феникс“.

44-годишният Саймън Кинбърг продуцира и написа сценария за последния Х-Мен - "Х-Мен: Апокалипсис" (2016) и още през февруари тази година се заговори, че ще напише и продължението му, както и че ще направи своя режисьорски дебют с Тъмния Феникс. През 2011 г. той продуцира "Х-Мен: Първа вълна" - предистория на оригиналната трилогия от 2000-2003-2006 г. Той бе последван от "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" (2014), който бе приет много добре и даде тласък на кинематичната вселена на Fox за мутантите - Кинбърг се завърна и в третия филм (споменатия "Апокалипсис") от трилогията-предистория.

Кинбърг продуцира още "X-Men: The New Mutants" ("Х-Мен: Новите мутанти", 13 април 2018) за Marvel - Fox, както и "Дедпул 2", който очакваме и в България на 1 юни догодина.
Copyright © 2024 Dir.bg.