Бразилска компания прави sci-fi с Брад Пит и Томи Лий Джоунс

26.06.2017 г.
Бразилска компания прави sci-fi с Брад Пит и Томи Лий ДжоунсБразилската "RT Features" на Ходриго Тейшейра (Rodrigo Teixeira) стана известна в света, когато през 2014 г. направи съвместен филмов фонд със "Sikelia Prods." на Мартин Скорсезе, с пари на WME Global, за да финансира първи и втори авторски филм с бюджет под $5 млн на дебютиращи режисьори от цял свят.

На кинофестивала в Кан миналата (2016) година Ким Фокс от "MadRiver Pictures" обяви, че ще продава футуристична епос-фантастика и трилър за далечния космос, продуцирана и изпълнително продуцирана от RT Features. Още тогава бе започнал и кастинг за актьори с предвидени за тази година снимки.

Заглавието на лентата бе оповестено като "Ad Astra", взето от латинската сентенция "Към звездите", приписвана на двама древноримски автори. Единият е поетът Вергилий (70 - 19 г.пр.н.е.), изучавал астрономия и по чиито произведения по-късно се предсказва съдбата -фразата е взета от неговата епическа поема "Енеида", разговор между Аполо и малкия син на Еней. Вторият е философът Сенека (4 г. пр.н.е. - 65 г.), написал "non est Ad Astra mollis e terris via" ("Няма лесен път от Земята към звездите") в своята трагедия "Лудостта на Херкулес" като думи на жената на Херкулес - Мегара.

За сценарист и режисьор бе определен 48-годишният Джеймс Грей, който 4 пъти е номиниран за Златна палма от Кан (за "Господари на нощта", "Любовници" и др.), а през 1994 г. печели Сребърен лъв за режисура от Венеция (за криминалната драма "Малката Одеса" с Тим Рот и Ванеса Редгрейв). Наскоро Грей направи приключенския биографичен екшън "Изгубеният град Зед" с Чарли Хънам и Сиена Милър, който трябваше да тръгне по кината в България през април т.г., но дистрибуторът ("Тандем Филм") се отказа и го остави за разпространение в телевизиите. Косценарист на Грей е неизвестният Итън Грос (епизоди от сериала-фантастика "Експериментът" на Fox / Warner Bros. Television).

Миналия петък, на 23 юни, "Дедлайн" съобщи за привличането в каста освен на Брад Пит, вече и на Томи Лий Джоунс - в последен етап на преговорите с него. Освен това бе посочено, че снимките започват през септември. Към бразилско-американската продукция се присъедини "Plan B Entertainment", собственост на Брад Пит, и по този начин Джеймс Грей ще бъде и продуцент от тяхно име.

За ролите на двамата засега е известно малко. В синопсиса на "Ad Astra" се казва, че военен инженер претърсва галактиката за баща си, изчезнал преди 20 години при еднопосочна мисия до Нептун за намиране на извънземен живот. Пит е в главната роля на леко аутистичния инж. Рой Макбрайд, който лети из Слънчевата система, за да разбере както съдбата на баща си, така и причините за провала на мисията му. Джоунс е в ролята на бащата.

Оператор е световноизвестният швейцарец Хойт Ван Хойтема ("Интерстелар", "Дама, поп, асо, шпионин", "Тя"). Премиерна дата засега няма определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.