"Филмови нощи във Филипополис" до края на юли

10.07.2017 г.
От два дни насам в горещия Пловдив се провежда за 19-и път популярното и обичано киносъбитие "Филмови нощи във Филипополис". Мястото традиционно е лятно кино "Орфей" на ул. Тодор Каблешков 12, където на открито могат да се гледат актуални заглавия от света на комерсиалното и арт кино.

Организатори са "Пловдив филм" ООД с подкрепата на Община Пловдив (като част от Културния календар на града за годината). Деветнадесетото издание ще продължи изобилието от премиерни заглавия, филми с награди от световни фестивали, любими кинохитове и най-добрите български продукции, създадени през последната година.

Програма:


За радост на киноманите, тази година е инсталиран огромен 45 м² 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас за изключително чист и наситен образ, както и страхотен звук за максимално кинопреживяване.

Освен зрелищни премиери като френския "Валериан и градът на хилядите планети" на 21 юли с повторение на 27-и, или новия английски "Дюнкерк" на Кристофър Нолан на 29 юли, посетителите ще имат възможност да гледат и филми като руския "Рай" на 17 юли - последния филм на Андрей Кончаловски, постигнал голям успех на фестивала във Венеция миналата година. Европейското кино е представено още от Италия ("Лудетини", "Перфектни непознати"), Великобритания ("Т2 Трейнспотинг"), Испания ("Кралицата на Испания").

На "Филмови нощи във Филипополис" на 13 юли ще гостува и престижният планинарски фестивал "Banff Mountain", който за 1 ден ще представи 10 спортни, природни и приключенски филми.

Почитателите на българското кино ще могат да видят "Никой", "Летовници", "Бензин", "Воевода" и "Белгийският крал".

На 31 юли (понеделник) на сцената ще има не кино, а театър - комедийната постановка на Богдан Петканин и продуцентска къща "Фери Арт" "Горката Франция" с участието на актьорите от от "Сълза и смях" Александър Кадиев, Катерина Евро, Фахрадин Фахрадинов, Александър Дойнов и Анелия Луцинова.
Copyright © 2024 Dir.bg.