Дисни, Марвъл и Лукасфилм представиха нови заглавия

18.07.2017 т.
Дисни, Марвъл и Лукасфилм представиха нови заглавияМалкото калифорнийско градче Анахайм стана домакин на цялата кинематографска вселена на Дисни през изминалия уикенд. На специалното изложение D23 бяха представени в детайли големите предстоящи проекти на студиото. Изпълнителни директори, доказани режисьори и звездни актьори застанаха на сцената в Калифорния, за да представят новите си филми и да повдигнат завесата около снимачния процес на някои от най-чаканите филмови продукции през следващите две години.

Безспорният фаворит на зрителите по цял свят и едно от най-чаканите заглавия през последните години – "Междузвездни войни: Последните джедаи", беше представено от сценариста и режисьор Райън Джонсън. За всеобща радост на присъстващите, заедно с него на сцената излязоха Марк Хамил, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Гуендолин Кристи, Кели Мари Тран, Лора Дърн и Бенисио Дел Торо.
Това не беше единствената изненада за феновете. Специални кадри зад кулисите от новия епизод на междугалактическата сага зарадваха целия свят с появата си. В Епизод VIII ще видим как новите герои от Силата се пробужда се съюзяват с галактически легенди, за да отключат отколешни мистерии за Силата и да направят шокиращи открития за миналото.

Кинематографската вселена на Марвъл навършва своята десета годишнина с едно от най-чаканите заглавия на 2018 г. За да представят "Avengers: Infinity War", на сцената излязоха самите отмъстители - Робърт Дауни мл., Крис Хемсуърт, Марк Ръфало, Антъни Маки, Елизабет Олсън, Пол Бетани, Бенедикт Къмбърбач, Том Холанд, Чадуик Боузман, Джош Бролин, Джон Чийдъл, Себастиан Стан, Дейв Батиста, Карън Гилиан и Пом Клементиеф.
Феновете-късметлии, които присъстваха на събитието, имаха възможността да видят първи кадри от новото приключение на супергероите.

Друго заглавие, което предизвикваше редица въпроси, също получи своя първи трейлър в Анахайм. "Гънка във времето" по едноименния роман на Маделин Л'Енгъл бе представен с тийзър и постер. Актьорите Опра Уинфри, Рийз Уидърспун, Минди Калинг и Крис Пайн показаха първите кадри от тази вечна класика, която ще отведе зрителите на приключение отвъд пределите на времето и пространството, изучавайки битката между тъмнината и светлината и как в крайна сметка любовта винаги триумфира.

Още едно заглавие беше представено с подробности от екипа и актьорите от продукцията. "The Nutcracker and the Four Realms" ("Лешникотрошачката и четирите царства") ще бъде с участието на Кийра Найтли, новоизгряващата звезда Макензи Фой, Хелън Мирън, Морган Фрийман и със специалното участие на балерината Мисти Коупланд.

Класическата история за почти перфектната бавачка Мери Попинз, чието продължение очакваме следващата Коледа, също получи внимание на D23. Емили Блънт, която ще се превъплъти в добрата бавачка с вълшебен чадър в "Мери Попинз се завръща" и режисьорът и продуцент Роб Маршал разказаха за чаканото продължение на класическия мюзикъл от 1964 г. В него Мери и приятелят й Джак – винаги позитивен отговорник за уличното осветление (в ролята Лин-Мануел Миранда) - ще потеглят на изцяло ново приключение със следващото поколение деца от семейство Банкс, за да им помогнат да открият липсващата магия в живота.

Приятна бе изненадата от представянето на игралната версия на една класическа приказка на Дисни от 1941 г. Режисьорът-визионер Тим Бъртън застава зад камерата в най-новия си проект и разказа: „Дъмбо винаги е бил сред любимите ми герои на Дисни. Ще направим всичко по силите си да вдъхнем толкова сърдечност, емоция и чувства, колкото и в оригинала“.
Във филма ще видим Колин Фарел, Нико Паркър, Финли Хобинс и Дани ДеВито. Игралната версия на Дъмбо ще можем да гледаме от  29 март 2019 г. в кината.
Първи кадър от "Дъмбо":


След като покори сърцата на всички и разби бокс-офиса с "Книга за джунглата" (2016), Джон Фавро застава и зад един не по-малко амбициозен проект. Режисираната от него игрална версия на една от култовите класики на Дисни – "Цар Лъв" - също беше представена в Анахайм.
Специално внимание получи техническият екип по специалните ефекти на филма, който ще използва невиждани досега техники и обещава да ни покаже уникални визуални ефекти, с помощта на които да съживи любими герои на поколения наред. Игралната версия на Цар Лъв може идва на голям екран на 19 юли 2019 г.

Сред адаптациите, които малки и големи по цял свят очакват с нетърпение и които бяха представени на D23, е игралната версия на класиката от 1998 г. - "Мулан".

"Jungle Cruise" пък ще бъде намигване към класическата атракция в Дисни парковете. По този проект студиото отново ще си партнира с Дуейн Джонсън.

Третата адаптация, която беше представена в Анахайм, е "Аладин", чийто режисьор ще бъде Гай Ричи. А освен Мена Масуд и Наоми Скот, от студиото са успели да привлекат Уил Смит в ролята на джина.

Място в Анахайм намериха и анимациите като предстоящото ново попълнение в семейството на Дисни и Пиксар "Тайната на Коко", както и кратката анимация, която ще имаме възможност да гледаме преди него – "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф". Дългоочакваните продължения "Феноменалните 2", "Ралф разбива интернета" и "Играта на играчките 4" също бяха представени от своите създатели с обещанието да бъдат истински хитове и да се харесат както на малки, така и на големи.
Copyright © 2024 Dir.bg.