Не умирай днес”, защото утре те искаме отново на крака – вече в кината!

“Не умирай днес”, защото утре те искаме отново на крака – вече в кината!- Здравейте, мистър Бонд! Как сте днес?… Имате проблеми с чара?!… О, това е само временно състояние! Огледайте се и ще видите, че ви се възхищават повече от всякога… Но вие кървите, мистър Бонд! Значи ли това, че най-сетне сте станали човек!?… Е, хайде, не се отчайвайте! В крайна сметка всеки може да изпита една здравословна доза злоба. Ще видите, че като си отмъстите, всичко ще си дойде на мястото!… Да, определено ще си върнете самочувствието!…

След като Тимоти Далтън ни показа тъмната страна на агент 007 (но това му струваше “пенсиониране” след две серии), трябваше на дойде един новозеландец като режисьора Лий Тамаори, за да разберем, че на Джеймс Бонд нищо човешко не му е чуждо. В компанията на двама от най-сполучливите злодеи в поредицата, “разжалваният” агент добива нова психологическа плътност, без да накърнява ореола си на екшън-мен.
Не умирай днес” е чудесна сплав от огън и лед, която заслужава вниманието и на безразличните към очарованието на британския шпионин. Пък и Пиърс Броснън се справя все по-добре със задачата да бъде неустоим джентълмен. Това му се отдава дори след месеци прекарани в затвора…
Новият филм за 007 притежава всички отличителни характеристики на Бонд-легендата. Злодеите искат да владеят света, действието се развива на различни екзотични места, Бонд-момичета са красиви, потайни и когато се налага - коварни. В добавка получаваме и страстна секс-сцена, което доказва, че поредицата се е разкрепостила не само психологически. Без да губи нищо от натрупаната през годините слава, “Не умирай днес” като че ли е малко повече от Бонд-филм.
Трудно е да се обясни, защо новите приключения на мистър 007 притежават различен заряд. Въпрос на усещане, за което допринасят много фактори. Сред тях са предателството, на което става жертва героят на Пиърс Броснан, първата сериозна издънка, която заплашва живота му, севернокорейските отношенията баща-син и не на последно място великолепната песен на Мадона. Съчетана с омагьосващата смес от компютърни ефекти по време на началните надписи, тя създава неповторимото настроение, през което се пречупва целия филм. Добре дошъл отново Джеймс Бонд!
Copyright © 2024 Dir.bg.