Наркотици? Да. Порно? Да. Дани Бойл запретва ръкави

Наркотици? Да. Порно? Да. Дани Бойл запретва ръкавиНаркотици? Да. Порно? Да. Aктьори, които приличат на клошари? Ами, този път трябва да ви отговорим не. Докато останалите елементи от продукцията се нареждат по един прекрасен начин, единственият проблем на Дани Бойл за продължението на хита му “Трейнспотинг” се оказва очевидната лиспа на увеличаване на възрастта на основния актьорския състав.
Бойл е в момента на фестивала в Сънданс, където рекламира новия си филм “28 Days Later”, но междувременно успя да сподели, че актьорите от “Трейнспотинг” изглеждали прекалено добре, прекалено млади и красиви, за да участват в продължението на “Трейнспотинг”, романа на Ървин Уелш “Порно”. “Никой от тях не се е променил – казва Бойл. – За мен е важно те да изгледат така, сякаш са изгорили и тлеят, само че те всички сякаш използват крем за лице против бръчки и лосион с витамин “Е”.” Е, това наистина не би могло да се очаква в действителност от типове като Компира, Бегби и Лудичкия.
Красивият актьорски състав обаче ще има достатъчно време да поработи на прекалено идеалните си физиономии и да придобие вид на автентични клошари, понеже следващият проект на Бойл не е “Порно”, а “Millions” – koмeдия за запознаването на Великобритния с еврото. Хм… Сценаристът на алтернативния хит “24 Hour Party People” ще развие идеите си как точно си представя кончината на добрата стара лира.
Но това не е единственият предстоящ проект, който е планирал Бойл. Той очаква зелена светлина за два американски проекта, които не биха могли да бъдат по-различни един от друг. Първият е мрачна драма за убийства, написана от бивш американски полицай със заглавие “The Texas Killing Fields”. Втората е със заглавие “Solomon Grundy” и разказва за мъж, който се ражда, живее и умира в продължение само на 7 дни. За главната роля се предвижда да участва Адам Сандлър.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.