Тед Кочев омъжи дъщеря си в Пловдив

17.08.2017 г.
Тед Кочев омъжи дъщеря си в ПловдивСветовноизвестният режисьор и сценарист Тед Кочев организира традиционна тракийска сватба за дъщеря си Александра. Ритуалът се състоя навръх Голяма Богородица (15 август) на сцената на Античния театър в Пловдив. Събитието протече при голяма дискретност. "Изрично помолиха да не се разгласява", казват от управление "Старинен Пловдив". Театърът бил нает за час и половина от 18 до 19:30 ч, за което Кочев платил 1 200 лева. "Беше абсолютно семейно и много дискретно. В нито едно интервю Кочев не разкри, че ще прави сватба на дъщеря си в Пловдив" - казаха от "Старинен Пловдив". Античният театър бил затворен часове преди церемонията.

150-те гости били разположени на сцената. Целият ансамбъл "Тракия" е бил ангажиран. Музиканти, певци и танцьори забавлявали сватбарите, които били от различни националности. Домакините помолили присъстващите да не правят снимки. Единствено телевизионна камера и дрон "запечатали" тържеството.

30-годината Александра Кочев е от втория брак на Тед Кочев, женен за китайка. Той има пет деца. На 20-ия София Филм Фест през март 2016 г. у нас бе показан продуцираният от нея и по неин сценарий филм "Без страх" - късометражна романтична драма, режисирана от баща й.

Alexandra Kotcheff - режисьор, сценарист, продуцент, оператор, актриса:


Булката Александра и младоженецът Милен Ангелов били в народни носии. Държали на автентичен тракийски ритуал. Сцената била украсена. Музиканти разказаха, че гостите останали зашеметени. "Двете майки - на булката и на младоженеца - се разплакаха!", разкриха певици.
Ритуалът започнал със забулване на момата и извеждането й от дома. Свекървата захранила младоженците с пита и мед. В продължение на час се вили кръшни хора и ръченици. Чуждите гости останали смаяни. Накрая ритуалът приключил с тракийско хоро, на което се хванали всички присъстващи.

Кочев избрал града на тепетата, тъй като дедите му са от Пловдив, а също така и младоженецът. Тъщата много харесвала Милен, признаха близки до семейството.

През март 2016 г. Тед Кочеф получи българска лична карта, с която стана най-новият жител на Пловдив. Това се случи на церемония в тържествената зала на общината. Кметът Иван Тотев му подари тениски със слогана "Заедно" на европейска столица на културата. Адресната регистрация на режисьора се води на ул."Капитан Райчо", където живеят негови роднини. Чиновнически гаф тогава запрати Кочев на чужд адрес да търси бащината си къща. Той и съпругата му постояха отвън и съзерцаваха заключения имот на ул. "Драган Манчов". Впоследствие се оказа, че тази къща има съвсем други собственици и няма нищо общо с дедите на Кочев.

Материал на Камелия Цветанова за dnes.bg
Copyright © 2024 Dir.bg.