Дж.Дж. Ейбръмс в "Star Wars: Episode IX", премиерата отложена със 7 месеца

12.09.2017 г.
Дж.Дж. Ейбръмс в 51-годишният Джей Джей Ейбръмс става режисьор на "Star Wars: Episode IX", след като Колин Тревъроу се раздели с проекта преди по-малко от седмица. Това става ясно от днешно съобщение на Disney. Президентката на Lucasfilm Катлийн Кенеди направи и изявление, в което казва:

Междузвездни войни: Силата се пробужда, Джей Джей ни даде всичко, на което можехме да разчитаме и приемам с вълнение неговото завръщане, с което той ще затвори трилогията".

Ейбръмс режисира, продуцира и написа част от сценария на Епизод VII, излязъл в края на 2015 г., освен това е изпълнителен продуцент на предстоящия Епизод VIII ("Междузвездни войни: Последните джедаи").

Ейбръмс ще напише сценария на Епизод IX заедно с носителя на "Оскар" Крис Терио ("Арго"). Дж.Дж. Ейбръмс ще бъде и продуцент заедно с Катлийн Кенеди и Мишел Реджуан (отдавнашна асистентка на Ейбръмс), съответно "Bad Robot" и "Lucasfilm".

Ейбръмс ще стане и първият режисьор освен самия Джордж Лукас, режисирал повече от един филм от франчайза.

"Entertainment Weekly" припомня, че когато Ейбръмс е подписал да режисира тогава неозаглавения още епизод 7 през януари 2013 г., Кенеди му е дала едно-единствено указание: новият филм да бъде за млада жена, осъзнала връзката си със Силата в една всеобхватна космическа битка. Казано с други думи, момиче се превръща в джедай. Кенеди също го е измъчила с въпроса "Кой е Люк Скайуокър?" За Ейбръмс предизвикателството е било неустоимо - да създаде герой за новото поколение, като едновременно с това изследва дълбочините на характера, обичан от него още от дете. Сега, с епизод 9, Ейбръмс има уникалната нова възможност да затвори трилогията с продълженията, макар това да не е напълно очевидно - филмът ще се направи година, преди да стане ясно всичко около спин-офите.

Disney и Lucasfilm изместиха и датата за премиерата в САЩ на “Star Wars: Episode IX” - досега тя бе 24 май 2019, а новата дата е 20 декември същата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.