Том Ханкс в англоезичен римейк на шведския хит "Човек на име Уве"

23.09.2017 г.
Том Ханкс в англоезичен римейк на шведския хит Том Ханкс ще изпълни главната роля в подготвяния англоезичен римейк на номинираната за два Оскара драмедия "Човек на име Уве" от 2015 г., която вече трета година се върти и по българските екрани - в момента е в програмата на G8 Cinema в София за неделя. По информация на "Дедлайн", новият филм е проект на самия Ханкс - на продуцентската му компания "Playtone" и на партньора му в нея Гари Гецман. Продуценти са още съпругата на Ханкс - Рита Уилсън, Швеция участва чрез "SF Studios" - Фредрик Вилкстрьом, който бе изпълнителен продуцент на оригиналния филм.

Освен идеята за римейк и главната роля за Ханкс, няма информация за планирането във времето на снимките и за състава на филма, нито за новото му заглавие.

"Уве" спечели наградата за най-добра комедия от Европейските филмови награди през 2016 г., бе номиниран за Оскар за най-добър чуждоезичен филм, както и за грим/прически. У нас бе промотиран от фестивала "CineLibri" през октомври миналата година, тъй като е по романа на шведския писател Фредрик Бакман. Според Рита Уилсън, "това е история за любов, толерантност и надежда, която подчертава качествата на филмите-класика, познати и обичани от всички нас". В САЩ филмът излезе на първо място по зрителски интерес сред всички чуждестранни филми, показани там през 2016 г., а само в Швеция бяха продадени 1.6 милиона билета - един от най-добрите резултати в историята на шведското киноразпространение.

Проектът е и част от новата стратегия на шведската компания SF Studios по производство на англоезични ленти за световния пазар (напр. "Борг-Макенроу", който вече бе показан в Торонто, трилърът "Horizon Line" от сценаристите на "Кловърфийлд 10", тв филмът "I Am Victor" по романа на норвежеца Ю Несбьо ("Снежния човек") с режисурата на исландеца Балтазар Кормакур и сценаристите на Агент 007 - Нийл Първис и Робърт Уейд).
Copyright © 2024 Dir.bg.