Новината "на века": започнаха снимките на новите "Аватар

27.09.2017 г.
Новината Феноменът "Аватар" е една от най-странните неща в историята на киното, пише "The Playlist". Гигантският хит на Камерън от 2009 г. е безпрецедентен, като само два филма го доближават с 600 милиона долара разлика до неговите невъобразими 2 милиарда и 788 милиона долара в билети ("Титаник" от 1997, също на Камерън, и епизод VII на Star Wars - "Междузвездни войни: Силата се пробужда" от 2015).

"Дедлайн" обаче оповести в понеделник, 25 септември, че след години на сценарни драми и движения на проекта напред-назад, производството на "Авaтар 2" най-сетне е започнало - на плаж край Манхатън. Едновременно с това, както Камерън съобщи преди време, се снимат и филмите "Авaтар 3", "Авaтар 4" и "Авaтар 5".

Проектът е свръхамбициозен, като досега единствено трилогията на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените" е снимана наведнъж, за 3 филма. Съответно, и разходите за новите аватари ще бъдат рекордни, над 1 милиард долара.

Ако това се раздели на четири, получават се по $250 млн на заглавие, което все пак влиза в стандарта на съвременните блокбъстъри. Двата нови "Отмъстители", които в момента също се снимат, ще излязат дори по $500 млн парчето.

Почти всички актьори от оригиналния "Аватар" се завръщат, като Сам Уърдингтън и дори тези, чиито герои са умрели - като Стивън Ланг и Сигорни Уивър. Към каста на продълженията се присъединяват Клиф Къртис и Уна Чаплин. Поне трима сценаристи помагат на Камерън (Джош Фридман, Рик Джафа и Шейн Салърно) за тях; готовите филми се очаква да излязат, както е известно, през 2020, 2021, 2024 и 2025 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.