"Въртележка" и "Формата на водата" през декември на Киномания

13.10.2017 г.
На специална вечер на 17 декември 2017 г. в зала 1 на НДК, Киномания ще представи ексклузивно „Въртележка” на Уди Алън и „Формата на водата” – най-новия филм на визионера с безгранично въображение Гийермо дел Торо. Това ще се случи само три дни след американската премиера на The Shape of Water, който няма да може да се види в последствие в българските кина, извън рамките на Киномания.

Привилегия на фестивалните зрители ще бъде да се насладят на ексклузивната вечер, в която ще бъдат представени две поредни прожекции. Първо от 18:30 ч. е новият филм на Алън, а след него в 20:30 ч. и този на дел Торо.

Формата на водата” вече беше оценен високо на фестивала във Венеция през септември тази година, където грабна голямата награда „Златен лъв”. Гийермо дел Торо, известен с приказните си и често ужасяващи светове, отново създава една фантастична любовна история, ситуирана в разгара на Студената война в Америка през 1963 г. В тайната правителствена лаборатория работят глухонямата Елайза и колежката й Зелда, които неволно разкриват секретен експеримент. Типично в стила на режисьора, магичната атмосфера е заредена с голяма доза драматизъм и елементи на трилър, обусловени от епохата, в която се развива действието. Филмът е с участието на Сали Хокинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и др.
Продукцията е уникално съчетание на филм за чудовища, шпионски трилър, film noir, фентъзи, любовна история и мюзикъл.

The Shape of Water - трейлър.
Wonder Wheel - трейлър.

Онлайн резервации.
Copyright © 2024 Dir.bg.