Софи Търнър ще оцелява в Амазония

02.11.2017 г.
Софи Търнър ще оцелява в Амазония21-годишната английска актриса Софи Търнър, която се прочу с ролята на Санса Старк в сериала "Игра на тронове", ще се снима в екранизация на биографичната книга на Юлиане Кьопке и Беате Ригирт "Als ich vom Himmel fiel" ("Когато паднах от небето", 2011 г.). Кьопке, днес с фамилия Дилер, е германо-перуанска биоложка, която е единственият оцелял при самолетна катастрофа над перуанската джунгла на 24 декември 1971 г.

Филмът на Lotus Entertainment и Stan & Deliver Films носи работното заглавие "Girl Who Fell From The Sky" ("Момичето, което падна от небето"), като Търнър се ангажира и с функциите на продуцент. Адаптацията е написана от Стенли Брукс, който ще бъде и режисьор Той има дългогодишен продуцентски опит в телевизия, но в кино това ще бъде негов трети пълнометражен проект. Филмът ще бъде предложен на American Film Market, който се провежда от вчера в Санта Моника.

Софи Търнър ще се превъплъти в ролята на 17-годишната Кьопке. Ученичката се прибира при баща си за Коледа, когато самолетът е ударен от мълния. Момичето оцелява, но 9 дни се бори за живота си в непроходимата джунгла. Историята веднъж вече е филмирана - през 1974 г. излиза италиано-американският филм "I miracoli accadono ancora" ("Още стават чудеса"). През 2011 г. Кьопке публикува и книгата си.

Неотдавна Търнър приключи снимките си в "X-Men: Dark Phoenix", където отново ще изиграе мутанта-телепат Джийн Грей / Феникс.
Copyright © 2024 Dir.bg.