Блейд Рънър 2049” не донесе очакваните приходи

10. 11. 2017 г.
„Блейд Рънър 2049” не донесе очакваните приходиЕдин от основните инвеститори в „Блейд Рънър 2049” компанията Alcon Entertainment, има вероятност да понесе сериозни загуби във връзка с неубедителното представяне на филма по световните екрани.

Официалният бюджет на филма е 155 милиона долара, като в тази цена не са включени разходите покрай маркетинга и рекламата на продукцията. Според запознати, свързаните с „Блейд Рънър 2049” са очаквали приходите до достигнат поне 400 милиона, за да може вложителите да бъдат на нула. До момента световният боксофис на филма е малко над 240 милиона долара.

Единственият участник в сделката, който няма да бъде на загуба, е „Сони”. Още преди началото на снимките студиото е сключило договор, според който получава от приходите при първа възможност вложените от тях 110 милиона долара.

Което пък води до голяма загуба за Alcon Entertainment. До този момент компанията се е занимавала предимно с филми със среден бюджет и най-успешният им проект е номинираният за Оскар „Incendies” ( за чуждоезичен филм, Канада - Франция) на Дени Вилньов.
Copyright © 2024 Dir.bg.