Нова трилогия ”Междузвездни войни” след 2020 г.

10.11.2017 г.
Нова трилогия ”Междузвездни войни” след 2020 г.Епичната филмова сага "Междузвездни войни" ще бъде продължена с нова трилогия, обяви снощи компанията "Уолт Дисни". В новите три филма познатите досега сюжетни линии, заложени от нейния основател режисьора Джордж Лукас, ще бъдат значително разширени.

В разговор с инвеститори, шефът на компанията Боб Айгър обяви новия грандиозен филмов проект, който се очаква да донесе огромни приходи на компанията и да заздрави разклатеното й положение. Новата филмова трилогия е възложена на 43-годишния режисьор Райън Джонсън, който направи и епизод 8 на поредицата - "Междузвездни войни: Последните джедаи", който очаква премиера през декември т.г. Така младият режисьор ще се затвърди като новото лице на знаменитата филмова сага.

Той възнамерява да въведе нови герои и нови, неизследвани досега части от далечната галактика, надхвърляйки рамките на историите на главния герой Люк Скайуокър. Негов партньор ще бъде продуцентът Рам Бъргман.

"Дисни" купи основаната от Лукас компания "Лукасфилм", която владее правата върху "Междузвездни войни", през октомври 2012 г. за над 4 млрд. долара. Скоро след това бе обявено създаването на нова кинотрилогия по галактическата одисея на Скайуокър. Тя започна със седмия епизод - "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (с режисьор Дж. Дж. Ейбръмс), излязъл на екран през 2015 г. Тогава компанията обяви, че ще пуска по един филм от сагата всяка година. Деветият епизод, който още няма окончателно название, е планиран за 2019 г.  След това ще започне новата трилогия, чийто сценарий Джонсън ще напише сам.

Уверени сме, че той "ще направи удивителни неща, започвайки новата трилогия на чисто" - заяви президентката на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди.

Компанията "Уолт Дисни" освен това снима сериал-антология от три отделни филма по сюжети от "Междузвездни войни", излизащи извън сагата за Люк Скайуокър. Първият се появи още през 2016 г. - "Rogue One: История от Междузвездни войни" с режисьор Гарет Едуардс. Вторият - "Соло: История от Междузвездни войни" (с режисьор Рон Хауърд) се снима в момента и трябва да излезе на екран догодина. Двата филма продължават историята на чаровния контрабандист Хан Соло, великолепно изпълнен от Харисън Форд още в началото на киноепопеята.

Disney ще правят и игрален сериал за "нова онлайн стрийминг услуга", съобщава BBC. Става въпрос за Disney streaming service, планирана за 2019 г., която ще бъде добавена към съществуващата абонаментна услуга за Европа.

Айгър е отказал да коментира съобщенията за закупуване на 21st Century Fox, но не е изключил тази възможност. "Не мисля, че може да се говори за прекалено много качество", завършил той.
Copyright © 2024 Dir.bg.