Сандра Бълок в нов проект

13. 11. 2017г.
Сандра Бълок в нов проектСандра Бълок ще се прицели във втора оскарова статуетка, като се превъплъти в сенатор Уенди Дейвис в предстоящия биографичен филм „Let Her Speak”.

През юни 2013г. сенаторът Уенди Дейвис извършва геройство, след като говори 11 часа от трибуната на местния парламент, като целта й е да не допусне приемането на законопроект за ограничаване на правата за аборт в Тексас.

Съгласно правилата на тексаския парламент, Дейвис има право да говори толкова, колкото прецени, стига речта й да не бъде прекъсвана по никакъв начин. След 11 часа на трибуната жената съобщава, че изпитва болки в гърба, което е достатъчно за председателя да я отстрани от трибуната.

След продължителната реч, законът все пак е гласуван в нощните часове, след което резултатите са обявени за невалидни. Героичната реч на Дейвид води до множество масирани протести против закона и масова вълна от недоволство.

Сценарист на филма ще е Марио Кореа, а продуценти ще са Тод Блек и Джейсън Блументал („Преследване на щастието”, „Любовна терапия”).
Copyright © 2023 Dir.bg.