Джуд Лоу преговаря за Captain Marvel

24.11.2017 г.
Джуд Лоу преговаря за Captain MarvelБританският актьор е в преговори с Marvel Studios/Walt Disney за главната мъжка роля в излизащата през март 2019 г. екшън фантастика "Captain Marvel: The Galactic Avenger", съобщи The Wrap, цитирайки анонимен източник на информация. Главната женска роля, на самата Капитан Марвъл, е за носителката на "Оскар" Бри Ларсън ("Стая").

Режисьорският тандем на състудентите Ана Боудън - Райън Флек, който доведе Райън Гослинг до оскарова номинация за "Наполовина Нелсън" (2006 г.), ще бъде начело на адаптацията на поредицата комикси на "Marvel Comics" от 1968-1970 г., разработени от Рой Томас и Джин Колан. Продуцира Кевин Файги, а последният вариант на сценария е написан от Дженива Робъртсън-Дуорет ("Tomb Raider: Първа мисия" на Warner Bros.).

Засега не са известни подробности за ролята на Лоу, освен че ще бъде ментор на героинята на Ларсън - Каръл Данвърс / Капитан Марвъл. Това ще бъде първата жена-супергероиня за студиото, която се сдобива със самостоятелен филм. Сюжетът ще предхожда действието в "Железният човек" (2008).

Самюъл Джаксън ("Жeлезният човек 2" от 2010 г.) ще се върне в образа на Ник Фюри, но този път без черната превръзка на окото си - действието е поставено в 1990-те години, явно преди героят му да загуби лявото си око. Австралиецът Бен Менделсон пък, когото догодина ще видим в "Играч първи, приготви се" и в "Робин Худ", ще изиграе (според слуховете) злодея.

През април тази година Джуд Лоу бе включен в каста на предстоящия "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд", в който ще изпълни образа на младия маг Албус Дъмбълдор. През 2019 г. ще играе с Блейк Лайвли в шпионския трилър "Ритъм секция" (Paramount Pictures), сред другите му проекти са "Дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън и мюзикъла "Vox Lux" (2018) в компанията на Руни Мара. Българските кинозрители скоро го гледаха във фентъзито "Крал Артур: Легенда за меча", фестивално представената биографична драма "Геният" и в комедията "Шпиони".
Copyright © 2024 Dir.bg.